Goedemorgen Bitcoin: 5 tips van een privacy expert

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Chinese politie bevriest bankrekeningen van Bitcoin kopers en verkopers

Duizenden Chinese over-the-counter desks en hun klanten kunnen (tijdelijk) niet bij hun bankrekening. De Chinese politie heeft hun accounts en adressen geblokkeerd in hun jacht op witwassers middels deze handelsdiensten.

Over-the-counter bitcoin kopen is voor Chinezen zonder buitenlandse rekening de enige weg naar bitcoin.

‘Russische Bitcoin miners stalen voor $6,6 miljoen aan elektriciteit’

Het minen van bitcoin is een dure aangelegenheid. De grootste kostenpost is elektriciteit. Verschillende Russen tapten illegaal stroom af om hun mining hardware van energie te voorzien.

Een Russisch staatsbedrijf genaamd Rosseti spoort misbruik op en meldt dit bij de lokale autoriteiten.

Bitcoin opslaan: 5 tips van een privacy expert

Je kunt bitcoin zelf opslaan en beheren, maar dat gaat wel gepaard met de nodige risico.

Om je een beetje op weg te helpen heeft Jameson Lopp een lijstje met Do’s and Don’ts opgesteld. De mede-oprichter en CTO van Casa geeft daarin advies over je key management om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van bijvoorbeeld phishing.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...