Goedemorgen Bitcoin nieuwsupdate van maandag 9 december

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Italiaanse oud-minister: ‘Bitcoin (BTC) is de toekomst en niet te stoppen’

”Ik denk dat onze kinderen een wereld gaan zien waarbij de creatie van valuta op een andere manier gaat”, stelt de Italiaanse oud-minister van Financiën Giulio Tremonti. Tijdens de Code4Future conferentie in Italië schijnt de politicus zijn licht over de huidige ontwikkelingen op het gebied van financiën en bijvoorbeeld bitcoin (BTC).

Tremonti is tegenwoordig actief als directeur van de nonprofit denktank genaamd Aspen Institute. In een roundtable discussie doet de Italiaan een aantal opmerkelijke uitspraken.

Bulgarije heeft 213.519 Bitcoin in kas, bijna meer dan goud

Is Bulgarije is het rijkste land ter wereld, als het tenminste op Bitcoin aankomt. Het land heeft bijna meer BTC in bezit dan het goud heeft.

Naar verluidt heeft het land 213.519 bitcoin in haar schatkist. Tegen de huidige marktprijs gaat het om een bedrag van ca. 1,6 miljard dollar, omgerekend 1,44 miljard euro.

Hoe komt het Oost-Europese land aan de Zwarte Zee aan deze enorme hoeveelheid bitcoin? In mei 2017 wisten de autoriteiten een bende op te rollen, die grootschalig fraudeerde bij douane-importen.

Zuid-Korea gaat Bitcoin (BTC) fiscaal harder aanpakken

De Zuid-Koreaanse regering is druk in de weer om de juiste regels te maken om bitcoin (BTC). In 2020 moeten Koreaanse bitcoiners vermogenswinstbelasting betalen. De nieuwe regels gelden ook voor andere tokens of cryptomunten.

De handel in bitcoin en andere cryptovaluta is groot in Zuid-Korea, maar de wetgeving is echter nog niet up to date. Het ministerie van Financiën wil daar echter snel verandering in brengen.

Met een nieuwe belastingwet worden eventuele winsten met de handel in cryptovaluta belast. In de eerste helft van volgend jaar moeten de nieuwe regels worden gepresenteerd.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...