Goedemorgen Bitcoin: ‘$1.200 voor Amerikaan gunstig voor Bitcoin prijs’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘$1.200 voor Amerikaanse burger stuwt Bitcoin prijs omhoog’, verwacht Novogratz

Multi-miljonair en voormalig hedgefondsmanager Mike Novogratz heeft zich uitgelaten over de stijgende Bitcoin prijs.

Hij stelt dat dit een oorzaak kan zijn van het geld dat de overheid uitdeelt om de burger in de moeilijke tijden tegemoet te komen.

De afgelopen weken hebben de Amerikaanse burgers cheques ontvangen waarmee de (financiële) gevolgen van het coronavirus beperkt moesten worden. Volgens Novogratz zorgt dit voor een rare spagaat:

Bitcoin (BTC) handel op peer-to-peer platformen in Afrika trekt aan

De handel in Bitcoin (BTC) neemt toe in Afrika. Met name de landen ten zuiden van de Sahara woestijn bereiken nieuwe records in handelsvolume.

Een van de mogelijke verklaringen is de economische onrust in de wereld en op het continent. Het is zeker niet zo dat men massaal hun lokale valuta inruilt voor BTC, maar de toename in handelsvolume duidt op meer interesse.

Peer-to-peer platformen zijn populairder dan ooit in de regio. Volgens data van Useful Tulips is het handelsvolume zelfs hoger dan in 2017. In dat jaar bereikte BTC op de meeste beurzen even een prijs boven de $20.000.

We zitten nu nog niet eens op de helft van de prijs, maar toch is er meer interesse in bitcoin dan uit in het zuiden van Afrika.

Bitcoin Halving 2020: Wat zijn de gevolgen voor de prijs en het netwerk?

De derde bitcoin halving komt er aan. 2020 staat voor een groot gedeelte in het teken van deze gebeurtenis.

Wat betekent dit? Gaat de prijs van Bitcoin door de helft? Gaat het aantal BTC in jouw wallet ineens gedeeld door twee?

Nee, de halving gaat over iets heel anders: de vergoeding die miners krijgen. Eerst even een korte opfriscursus.

Satoshi heeft bedacht dat de beloning voor de miners halveert, na elke 210.000 blocks die er zijn aangemaakt. Dit gebeurt daardoor ongeveer elke vier jaar, dat noemen we dus de bitcoin halving.

Bij de grondlegging van het allereerste ‘Genesis block’ was de vergoeding voor de hard werkende miners 50 BTC. Na vier jaar ging dit door de helft naar 25 BTC per block. Begin 2020 is deze block reward nog 12,5 BTC maar vanaf mei 2020 gaat dit getal naar 6,25 BTC.

Bij een blokbeloning van 12,5 Bitcoins per block en een bloktijd van 10 minuten, genereren miners momenteel 1.800 Bitcoins per dag. Na de bitcoin-halvering van 2020 wordt dit aantal teruggebracht tot slechts 900 nieuwe BTC per dag.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...