Goedemorgen Bitcoin: Walletmaker Trezor werkt aan open source software

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Hup Bitcoin met Bert Slagter: status en impact van Bitcoin voor nu en toekomst

Bert Slagter is oprichter van softwarebedrijf Procurios, medeoprichter van het kennisplatform Lekkercryptisch.nl en omschrijft zichzelf als ‘programmeur, developer, IT’er en nerd’.

Slagter is een veelgevraagd expert op het gebied van het Coronavirus, maar in dit gesprek gaat het alleen over zijn favoriete hobby: Bitcoin (BTC).

Hoe ziet hij de huidige en toekomstige staat van Bitcoin als technologie, asset, medium of exchange en zelfs unit of account?

Bitcoin Halving zit erop: 4 redenen waarom ‘mining death spiral’ uitblijft

De derde Bitcoin Halving uit de bitcoin historie zit erop! De block subsidie is gehalveerd naar 6,25 Bitcoin per gevonden block, net zoals de inflatie die van 3,6% naar 1,8% gaat.

Een van de meest bepalende partijen op de Bitcoin markt zijn de miners. Ze zijn goed voor circa. 27.000 BTC per maand na deze halving. Vanwege deze derde halving halveert hun ‘block subsidie’ van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Wat gaan hiervan de gevolgen zijn?

De vraag op de markt: capituleren de miners? Want zodra de baten niet meer opwegen tegen de kosten, dan draait men verlies en schakelt men de mining apparatuur uit.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...