Waarom Goud-Goeroe Robert Kiyosaki Toch Een Voorkeur Heeft Voor Bitcoin

bitcoin kiyosaki

Robert Kiyosaki, bekend van zijn bestseller “Rijke Pa, Arme Pa,” is niet alleen een succesvol investeerder maar ook een groot voorstander van goud, zilver en bitcoin (BTC). In een recente video op The Rich Dad Channel van 7 februari ging hij in gesprek met bitcoin expert Anthony Pompliano. Ze bespraken de toekomst van geld en zagen bitcoin als de digitale tegenhanger van goud. In dit artikel nemen we de visie van Robert Kiyosaki onder de loep.

Robert Kiyosaki zijn interesse voor bitcoin

Tijdens dit gesprek deelde Kiyosaki hoe zijn interesse voor bitcoin ontstond toen hij eigenaar was van de grootste goudmijn in Amerika, in Utah, en een zilvermijn in Argentinië. Hij legde uit dat de logistieke en financiële lasten van het verschepen van fysiek goud en zilver, zoals beveiliging en transportkosten, hem deden inzien dat bitcoin aanzienlijke voordelen biedt. “Het voordeel van bitcoin is dat het niets kost om te versturen… Ik kan meer geld besparen, omdat het zo snel is, niets weegt, ik hoef het niet te verpakken en te verzenden… dus dat is een groot voordeel ervan.

Anthony Pompliano voegde eraan toe dat hij verwacht dat bitcoin op de lange termijn waardevoller zal worden dan goud, vanwege zijn digitale karakter. “In mijn carrière, wanneer je iets zag dat de digitale versie was van een analoog bezit, werd de digitale versie meestal meer waard dan de analoge versie.”

Robert Kiyosaki zijn investering in bitcoin

Kiyosaki ziet bitcoin niet alleen als een digitaal equivalent van goud vanwege zijn schaarste en mogelijkheid tot waardebehoud, maar ook als een superieur middel voor financiële transacties. Robert Kiyosaki heeft zelf ook een aanzienlijke investering gedaan in bitcoin, met een persoonlijke voorraad van 65 bitcoin. Deze investering, met een waarde van bijna $3 miljoen volgens de huidige marktprijzen, laten zijn sterke vertrouwen in de potentie van bitcoin meer dan zien.

Lees meer over:
goudRobert Kiyosaki

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...