Grootste broker van de VS stapt niet in bitcoin: ‘Te speculatief’

Grootste broker van de VS stapt niet in bitcoin: ‘Te speculatief’

Charles Schwab, het grootste beleggersplatform van de VS met $3.200 miljard aan beheerd vermogen, gaat voorlopig geen bitcoin (BTC) of cryptovaluta aanbieden. De firma, in 1971 opgericht in San Francisco, heeft naar eigen zeggen maar liefst 10,7 miljoen actieve accounts.

Dat verklaart Rob Farmer, directeur communicatie bij Schwab, tegenover de website RIABiz.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]‘Beleggers moeten bitcoin en cryptovaluta als een puur speculatieve belegging beschouwen’.[/penci_blockquote]

Volgens experts is het een kwestie van tijd voordat Schwab de cryptomarkt betreedt.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Will Trout, senior analist bij onderzoeks- en adviesbureau Celent."]Schwab wordt ooit gedwongen om deze markt te betreden. Of het nu het aanbieden van cryptovaluta of het openstellen van een beheerservice (custody). Ook een belang in een crypto exchange is niet uit te sluiten’. [/penci_blockquote]

Volgens Lex Sokolin van consultant ConsenSys, sterk verbonden met het ethereum ecosysteem zegt:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]‘Traditionele bedrijven hebben nog steeds een lange termijnvoordeel, omdat ze relatief goedkoop de assets kunnen kopen’.[/penci_blockquote]

Fidelity

Fidelity, een van de grootste concurrenten van Schwab, biedt al bitcoin aan haar klanten aan, evenals een custodydienst.

Andere diensten die bij Fidelity op de planning staan: handelen met geleend geld en een hefboom (margin trading). Ook is er een ethereum-wallet voor het beheren van ERC20-tokens in de maak.

Ook die andere brokermoloch TD Ameritrade, met 11 miljoen geregistreerde klanten, is gestart met het aanbieden van bitcoin futures en heeft een belang in de ErisX exchange, waar Fidelity en Nasdaq ook ingestapt zijn.

ErisX is zowel actief op de spot - als futuresmarkt. Op de spotmarkt beperkt het aanbod zich tot bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH) en Litecoin (LTC).

Afbeelding:

Grootste broker van de VS stapt niet in bitcoin: ‘Te speculatief’

Lees meer over:
Bitcoin BTC cryptovaluta

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties