3 manieren waarop smartphonemaker HTC actief is in de bitcoin wereld

HTC was enkele jaren geleden een hip merk: iedereen had wel iemand in zijn vrienden – of kennissenkring met een smartphone van deze Taiwanese fabrikant. Onder meer Google introduceerde haar eerste model in samenwerking met de smartphonemaker.

Onder meer Samsung en nieuwe Chinese namen zoals Huawei en Xiaomi hebben inmiddels HTC van de troon gestoten als populair merk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We vonden het wel al behoorlijk stil bij HTC, maar het merk weet regelmatig in het nieuws te komen in de blockchainwereld.

1. Introductie blockchain smartphones Exodus 1 en Exodus 1s

HTC introduceerde zijn eerste blockchain-telefoon – HTC Exodus – in het vierde kwartaal van 2018. En in april dit jaar is een nieuwer model aangekondigd.

Men wil in de tweede helft van 2019 een tweede generatie blockchain smartphone gaan uitbrengen. Onder de noemer “Proof of Capital.” wil de fabrikant meerdere diensten en producten gaan introduceren.

Zo kijkt de firma actief naar het mobiel beheren van digitale assets, waaronder cryptocurrency-applicaties.

2. ‘Full’ Bitcoin node op Exodus 1s

Klanten kunnen op termijn een volledige node gaan draaien op het bitcoin (BTC) netwerk via het goedkopere model Exodus 1s.

Dat maakte Phil Chen, blockchain lead bij HTC, tijdens het Magical Crypto Friends event in mei dit jaar bekend.

Het apparaat moet in staat zijn om een volledige node op het bitcoin netwerk te draaien. De verkoopprijs ligt tussen de $250 en $300.

Ook gaat het bedrijf een software development kit (SDK) beschikbaar stellen voor zijn Zion Vault, de crypto wallet-app van HTC.

3. Integratie Bitcoin.com wallet

Deze week in het nieuws: de wallet van Bitcoin.com gaat de Exodus 1 telefoon ook ondersteunen. Dat betekent dat gebruikers onder meer Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) kunnen ontvangen en versturen.

Ook gaat Bitcoin.com, die onlangs aankondigde een exchange te gaan starten, ook de blockchain smartphones van HTC, in haar webshop aanbieden.

Bitcoin.com is niet te verwarren met de bitcoin community, het is een domeinnaam in handen van Roger Ver, een promoter van Bitcoin Cash.

Ver beschouwt de technologische koers van bitcoin als een soort mislukking, en ondersteunde de hard fork in bitcoin cash. Volgens hem is BCH zelfs de ‘ware’ uitvinding van Satoshi Nakamoto.

Dit heeft ertoe geleid dat sommigen Roger Ver een genie noemen, terwijl anderen juist beweren dat hij verrader is.

Lees meer over:
Bitcoin CashHTCRoger Ver