Hup Bitcoin: Coronacrisis, Printer goes brrrrr, wat doet BTC?

In deze Hup Bitcoin Podcast bespreken we het monetaire beleid in tijden van een economische crisis. De Federal Reserve pompt $600.000.000.000 dollar in haar economie. Wat betekent dit voor bitcoin?

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door: Bitcoin Meester en Yieldt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Printer goes brrrrr

We bespreken de invloed van de huidige perikelen in de wereld op bitcoin.

Geldcreatie

We hebben het onder andere over de biljoenen (!) dollars die worden gecreëerd om de Amerikaanse en wereldeconomie op gang te houden. We bespreken de verschillen tussen het monetaire beleid van centrale banken en die van bitcoin.

De geldprinter staat aan en dat heeft uiteraard invloed op bitcoin.

Bitcoin mining

De strijd om elk nieuwe bitcoin block is hevig, maar een deel van de bitcoin miners heeft (noodgedwongen) tijdelijk hun hardware stopgezet. Hoogstwaarschijnlijk komt dat door de lagere bitcoin prijs.

De afgelopen jaren is de hashpower van het netwerk eigenlijk constant gestegen. En nu zien we voor het eerst in lange tijd een flinke daling.

De onderwerpen kort op een rijtje:

Meepraten samen met duizenden andere bitcoiners kan in ons gezellige Telegramkanaal.

Anchor

YouTube

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...