Bitcoin fan Jack Dorsey ontvangt met Square banklicentie in de VS

Betaalprovider Square mag vanaf 2021 leen – en spaarproducten gaan aanbieden aan bedrijven en particulieren. Toezichthouder Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft een aanvraag voor een licentie goedgekeurd.

Bitcoin fan Jack Dorsey is mede-oprichter van Twitter en Square, dat met de Cash App een populaire betaalapp voor MKB-bedrijven en particulieren op de markt brengt. Via deze app kun je ook bitcoin kopen, en dat gebeurt gretig onder jonge beleggers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Square met banklicentie in VS

Maar nu doet Square dus een stap naar de traditionele financiële wereld. Onder de naam Square Financial Services gaan ze kortlopende leningen en spaardeposito’s op de Amerikaanse markt brengen. Ze mogen dit vanaf 2021 gaan doen.

In eerste instantie mikken ze op bestaande klanten van de Cash App. Om in aanmerking te komen voor een lening, moet men aan een uitgebreid voorwaarden voldoen, zoals gebruikelijk is bij een “normale” bank.

Op zijn eigen Twitter reageert Jack Dorsey met “Thank You!”

In een blogpost meldt Square dat ze bovendien een goedkeuring hebben ontvangen van Utah Department of Financial Institutions.

Coronavirus

Door het Coronavirus (COVID-19) zijn ook Amerikaanse MKB-bedrijven geraakt. Denk aan sectoren horeca, toerisme en evenementen, maar ook bijvoorbeeld de schoonmaakbranche. Deze hebben minder kantoren schoon te maken doordat iedereen thuiswerkt.

Om hun bestaande klanten te ontlasten, stort Sqaure het abonneegeld van maart terug op de rekening. Want ‘een van de grootste problemen is een gebrek aan cash flow’, zo legt Dorsey de reden uit van de “refund”.

De Amerikaanse overheid heeft in totaal 1.300 miljard dollar uitgetrokken om bedrijven én particulieren te compenseren voor de geleden economische schade. De Europese Centrale Bank (ECB) trekt 750 miljard euro uit om overheden en bedrijven te steunen.

Bitcoin en Dorsey

Dorsey ondersteunt en propageert op diverse manieren bitcoin als betaal – en spaartechnologie. Zo heeft hij met Square Crypto een aparte afdeling opgericht voor de ontwikkeling van diensten op bitcoin en het Lightning Network, de sublaag op het netwerk om snelle en anonieme betalingen mogelijk te maken.

Hij ziet bitcoin als het “internetgeld van de toekomst”, het idee van streaming money. Ook zei hij in een interview in 2019 het volgende over bitcoin:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ik denk dat bitcoin de beste gok is. Het is het meest veerkrachtig gebleken, het bestaat al 10 jaar, is een prima merk en is veel getest. Als ik naar alle cryptomunten kijk en denk aan een reservemunt voor het internet, dan denk ik dat bitcoin een grote kans maakt.”[/penci_blockquote]

Ook heeft bitcoin als enige cryptomunt symbolisch een eigen emoji op het sociale netwerk.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...