Justin Sun (ceo TRON) interview: “Ik blijf vooral bitcoin (BTC) kopen”

Tijdens de tweedaagse techconferentie The Next Web in Amsterdam kreeg Bitcoin Magazine NL de kans om Justin Sun, oprichter en ceo van TRON (TRX) te interviewen.

Vooraf vertelde de voorlichter dat Sun een “beetje chagrijnig” is. Voordat het interview begint zit Sun ook druk telefonerend in de persruimte de nodige commando’s in het Chinees door te zenden naar de andere kant van de lijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sun heeft dan ook een gespannen dag als het nieuws breekt dat zijn Chief Technology Officer is weggelopen bij TRON (werd na het interview pas bekend, redactie).

CTO loopt weg

De kompaan van Justin Sun, Lucien Chen, stopt met het bouwen aan TRON. Chen begon als Chief Technology Officer (CTO) samen met Sun het project dat we nu kennen als TRON.

Na twee jaar samenwerken aan deze blockchain besluit Chen te stoppen. Hij wil een ‘nieuwe TRON’ bouwen. Dit laat hij weten in een blogpost.

De redenen dat hij stopt:

Binance hack en Hodlonaut

Na een kwartiertje oponthoud neemt hij vervolgens alle tijd om de vragen te beantwoorden op kalme, bedachtzame manier.

Sun manifesteert zich op Twitter regelmatig als een “redder in nood”. Degene die aan ceo Changpeng ‘CZ’ Zhao aanbiedt om 7.000 bitcoin (BTC) over te maken na de recente digitale roof van deze cryptobeurs.

Ook bood hij de twitteraar Hodlonaut aan om eventuele advocaatkosten op zich te nemen, nadat Bitcoin SV voorman Craig Wright Hodlonaut voor het gerecht sleept wegens smaad en laster.

Binance is recent slachtoffer geweest van een hack. Jij bood aan om 7.000 BTC (ca. $41 miljoen) aan Binance te geven. Waarom?

JS: “Dat heb ik getwitterd aan Changpeng “CZ” Zhao van Binance en ik heb hem een berichtje gestuurd. Ik wil daarmee het vertrouwen in crypto terugbrengen. Na een hack zijn mensen in paniek en verliest men vertrouwen.

Met een dergelijke actie wil ik het vertrouwen terugbrengen. CZ heeft geantwoord dat het goed gaat en zodra hij mijn hulp nodig heeft, laat ie het weten.

Ik ken ‘CZ’ al sinds 2014 en we mogen elkaar vrienden noemen. In totaal heeft de TRON Foundation 3 miljoen gedoneerd aan de Binance Foundation dus er is wel sprake van een innige samenwerking.

Ik verwacht dat zodra Binance weer helemaal open is gesteld voor de handel, de koersen ook weer verder herstellen. Inmiddels is de bitcoin prijs weer aan het stijgen.”

Ook voor Hodlonaut heb je aangeboden om zijn advocaatkosten te betalen. Hij wordt immers door Bitcoin SV Craig Wright, de vermeende bedenker van bitcoin, aangeklaagd.

JS: “Ik zit op één lijn met ‘CZ’ richting Craig Wright. Die dreigt altijd mensen met gerechtelijke stappen. Hij weet dat de gemiddelde twitteraar of developer niet de advocaatkosten kan dragen. Daarom gaan we $200.000 doneren aan het charityfonds van Binance om de rechtszaak tegen CSW te financieren.”

BitTorrent en BTT token

TRON heeft BitTorrent gekocht en heeft er ook de nodige kritiek op ontvangen. Wat is bijvoorbeeld nu de toegevoegde waarde van een utility token voor het BitTorrent netwerk? Wordt die token wél gebruikt?

Volgens Justin Sun zijn er diverse toepassingen mogelijk. Hij zegt: “We zien het BitTorrent netwerk met meer dan 100 miljoen gebruikers als het grootste decentrale netwerk ter wereld.”

”Binnenkort worden de BTT token en wallet op de BitTorrrent clients geïmplementeerd. Door het delen van je bandbreedte kun je BTT tokens verdienen. Je kunt BTT spenderen voor meer bandbreedte. Wij denken dat gebruikers nu een prikkel krijgen om hun computer en daarmee het netwerk “aan” te houden 24 uur en 7 dagen per week. Hoe meer gebruikers, hoe robuuster het netwerk wordt.”

Sun ziet verder het netwerk van TRON dagelijks groeien. Volgens de ondernemer verwacht het netwerk dit jaar 2.000 dApps te hebben draaien. Dan rest natuurlijk de vraag: hoeveel worden die applicaties daadwerkelijk gebruikt. Dat gaan we meemaken.

Andere crypto

Sun is naast TRON ook actief in het beleggen in andere cryptovaluta: ”Ik blijf bitcoin kopen.” Daarnaast heeft ‘zijn’ blockchain zaken afgekeken/gekopieerd van projecten als Stellar, Ethereum en ook de privacy-oplossingen van Zcash diende als inspiratie voor TRON.

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Lees meer