Cryptobeurs Kraken breidt bitcoin (BTC) handel uit naar India

Kraken breidt haar bitcoin – en cryptohandel in India uit, zo maakt de beurs uit Silicon Valley vandaag bekend. Daarmee krijgt WazirX, onderdeel van het Binance concern, er een geduchte concurrent bij.

Bitcoin (BTC) en India

Vorige week heeft het Hooggerechtshof in India een “papieren verbod” op transacties met cryptovaluta van tafel geveegd. Dat verbod gold sinds juli 2018, waardoor buitenlandse beurzen niet in het land wilden investeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door de gerechtelijke uitspraak is het verbod ongedaan gemaakt, hoewel de centrale bank wel formeel een verzoekschrift heeft ingediend.

Banken in het land moeten namelijk transacties met cryptovaluta toestaan in het bancaire verkeer. Dat betekent concreet dat de bitcoin (BTC) handel met fiat handelsparen zoals de lokale roepie nu mogelijk is.

Kraken beurs

Kraken geldt wereldwijd, samen met onder meer Coinbase en Bitstamp, als één van de grootste bitcoin-naar-fiatparen van de industrie. Door de gerechtelijke uitspraak zien zij kans om – in potentie – miljoenen crypto beleggers aan zich te binden.

Sunny Ray, Head of Global Business Development bij Kraken én ooit oprichter van concurrent Unocoin, licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het feit dat de crypto industrie deze strijd tegen de centrale bank heeft gewonnen is historisch. In een land met 1,5 miljard mensen is dat een enorm resultaat. Hiermee krijgt iedereen in dit land toegang tot cryptovaluta’.[/penci_blockquote]

Op moment van schrijven is het dagelijkse volume van de exchange 340 miljoen dollar de afgelopen 24 uur. Daarvan zijn de handelsparen BTC-EUR en BTC-USD goed voor ruim 51% van het totale handelsvolume.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...