ACINQ haalt $8 miljoen op voor implementatie van Lightning Netwerk op bitcoin

ACINQ, het bedrijf achter de ontwikkeling van eclair Lightning, maakt bekend dat het $8 miljoen heeft opgehaald. In de financieringsronde, geleid door Idinvest Partners, zijn onder andere Bpifrance en Serena bij ACINQ betrokken geraakt.

Nadat er vorig jaar met de eerste ronde $1,7 miljoen is opgehaald, komt de totale investering in de startup neer op $10 miljoen. CEO Pierre-Marie Padiou is blij met het nieuws: “Het is ook goed nieuw voor het Lightning Network. Wat wij ontwikkelen heeft alleen nut als de belangrijkste pilaren er ook voor de lange termijn in zitten.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

ACINQ

Vlak nadat de whitepaper van het Lightning Netwerk in 2015 online kwam, wilden verschillende partijen werken met de laag bovenop Bitcoin. ACINQ was een van deze teams en zij kwamen met eclair.

Dit is een op Scala gebaseerd open-source project. Naast c-lightning van Blockstream en lnd van Lightning Labs ziet men eclair als derde belangrijke implementatie.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Padiou”]”Vergeleken met Blockstream en Lightning Labs zijn we heel bescheiden. Maar wij geloven echter dat we een aanzienlijk bijdrage kunnen leveren”[/penci_blockquote]

Verder voegt hij er aan toe: “Het is belangrijk dat er meerdere toepassingen zijn voor het Lightning protocol. Er is geen individueel bedrijf dat hier verantwoordelijk is en dat is ook wat er voor zorgt dat mensen deze technologie kunnen vertrouwen.”

Financiering van Eclair

Bovenop eclair zijn twee producten gebouwd. De eerste was een wallet applicatie voor Android smartphones, de Eclair Mobile. Op de dag van vandaag is dit een van de meest populaire Lightning wallet die er bestaat.

Verder onderhoudt ACINQ de Strike API, waarmee bedrijven eenvoudig betalingen via het LN kunnen accepteren. Ze kunnen daarmee eenvoudig on-chain transacties ontvangen en accepteren.

ACINQ heeft overigens een van de grootste nodes van het Lightning Netwerk.

Met de inkomsten van de financieringsronde kan het bedrijf zes nieuwe ontwikkelaars aan het team toevoegen. Hierdoor kunnen zij zowel de Eclair Mobile en Strike blijven verbeteren. Verder wil de startup ook nieuwe (tot op heden nog niet vrijgegeven) producten publiceren.

“Mensen hebben een betere user experience nodig als ze Lightning gebruiken. Maar dat is alleen mogelijk als echte verbeteringen op protocolniveau worden aangebracht, en dit kost tijd. Met deze financiering kunnen we volgende stappen gaan zetten” legt Padiou verder uit.

Lightning Netwerk

De beta van het Lightning Netwerk is in begin 2018 gelaunched. Sindsdien is de capaciteit van het netwerk flink gegroeid. Er zijn meer dan 10.000 nodes die meer dan 800 BTC in tienduizenden payment channels hebben zitten.

Casa heeft ook recent een nieuw hardware gadget uitgebracht: de Casa Node 2. Langzaam maar zeker bouwen verschillende partijen door aan de verbeteringen omtrent het LN.

Bron: Bitcoinmagazine