Miljardair Steven Cohen belegt in crypto hedgefonds

Wederom groot geld dat de cryptomarkt betreedt. Miljardair Steven Cohen investeerde in een hedgefonds dat zich richt op cryptocurrencies en blockchain-gebaseerde bedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Autonomous Partners

De investering werd gedaan via zijn Cohen Private Ventures. Het hedgefonds waarin Cohen investeerde, Autonomous Partners, werd vorig jaar opgericht door Arianna Simpson, die volgens eigen zegge al bezig was met crypto’s nog voordat het cool was. Simpson betreft een early stage investor.

Voordat zij met venture capital aan de slag ging was ze PM bij BitGo, waar ze de derde werknemer was. Daarvoor werkte ze bij Facebook in Global Marketing Solutions en bij Shoptiques, waar ze de verkoop leidde.

Autonomous Partners wist zich ook investeringen te verzekeren van Union Square Ventures, Coinbase Inc.’s CEO Brian Armstrong en van David Sacks mede-oprichter van Craft Ventures, aldus Simpson.

Simpson investeert met haar fonds in cryptovaluta die over het algemeen dienen als geld en bedrijven die werken aan de volgende generatie in financiële infrastructuur. Daarnaast investeert het in grote cryptomunten als bitcoin en ethereum.

Cohen Private Ventures

Cohen Private Ventures investeert in private equity en andere lange termijn beleggingen in naam van Cohen, de miljardair die Point72 Asset Management beheert. Een vertegenwoordiger van die onderneming weigerde commentaar te leveren.

Oprichting van cryptofondsen gaan werkelijk door het dak tegenwoordig. Van de 249 cryptofondsen die nu bestaan, is zeker 70 procent vorig jaar opgericht, aldus Autonomous Research. Ondanks de instorting van de cryptomarkt dit jaar zien hedgefundmanagers en andere beleggers grote kansen in de sector.

Bronnen: Bloomberg, Fortune

Foto: Flickr / anokarina

Inschrijven nieuwsbrief