Misss Bitcoin: ‘De theorie van BTC naar $50.000 van PlanB is reëel”

Op de Blockchain Innovation Conference spraken we met Misss Bitcoin over, ja.. wat anders dan Bitcoin. Wat kunnen we van deze cryptokoning verwachten en hoe staat BTC er voor in de traditionele bankenwereld? Madelon Vos geeft ons antwoord en deelt haar visie over de markt met ons. Kijk en luister je liever naar de video? Bekijk dan het interview onderaan deze pagina.

We eindigden met Bitcoin vorig jaar op een prijs van ongeveer $3.150 en inmiddels zitten we weer tegen de $8.000 aan. Hoe valt zo iets te verklaren?

"We hebben een forse prijsstijging gezien en dat heeft met name te maken met het feit dat er enorm veel FOMO ontstond toen er een bepaald koerspunt bereikt werd. Dat was ongeveer rond de $4.000 en op dat moment wilde men heel graag terug in Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wereldwijd ontstond er massaal een soort van chaos waardoor men toch graag Bitcoin wilde kopen. Vanuit dat moment is het zo doorgerold naar waar we nu zijn. We zien nu de realiteitszin weer doordringen, omdat Bitcoin toch echt wel weer een beetje naar beneden is geklapt."

Wat verwacht je op de korte termijn?

"Zolang we nog in dit opwaartse patroon zitten, dan gaat het helemaal goed en heb ik geen angst. Maar een klap naar beneden zou niet vreemd zijn. We hebben een stijging gezien van 100% in drie maanden en dat is natuurlijk insane.

Er is geen enkel aandeel of beurs die dat eventjes doet. Wat dat betreft zou het niet raar zijn, maar zolang we dus in het opwaartse trendkanaal blijven ben ik positief."

En als je kijkt naar de lange termijn? Als je kijkt naar de rest van dit jaar, de komende 3 tot 6 maanden?

"Dat vind ik lastig om te zeggen. Als je bijvoorbeeld kijk naar het model van PlanB, de 100trillionUSD-meneer dan zouden we fors kunnen gaan stijgen. Ik kan me wel vinden in zijn theorie. Hij gebruikt schaarste als een onderdeel om koersen te kunnen voorspellen."

Sinds kort heeft hij ook een indicator op TradingView en dat was iets dat nooit gebuikt kon worden. Inflatie was immers niet te voorspellen, dat wisten alleen de ECB en de FED (red, Europese Centrale Bank en de Federal Reserve).

Met Bitcoin weten we deze inflatie wel en daar kun je dus een analyse op loslaten. Hij geeft aan dat Bitcoin mínstens naar $50.000 kan en dat zou met een factor 2 tot 5 kunnen verdubbelen. Het zou dus nog véél verder kunnen, maar daar wil ik op dit moment nog niet over nadenken."

Wat denk jij? Gaat er een systeemcrisis aan? In je video's gaat het regelmatig over de Deutsche Bank. Wat zijn de problemen die deze banken tegen gaan komen?

"Wat we nu zien bij de Deutsche Bank (DB) is dat er een bubbel 'staat', die mogelijk kan ontploffen. Ik zal het kort uitleggen: de koers van de "Deutsche" staat op $6 en die prijs keldert alleen maar omlaag. Daardoor zou de bank kunnen 'klappen' en dan heeft de hele wereld een probleem."

"De derivatenpositie van de DB is dermate groot dat dat niet opgevangen zou kunnen worden door de ECB en ze hebben tientallen miljarden uitstaan aan derivaten en daarnaast heeft de Deutsche Bank aandelen in allerlei andere banken. Dus als de DB instort, kun je je indenken wat er dan gebeurt."

Misss Bitcoin: 'De theorie van BTC naar $50.000 van PlanB is reëel

Op 13 juni 2014 stond de koers op $37,59 en is in vijf jaar tijd fors gezakt naar het huidige niveau van $6,76.

Het is dus een systeemrisico?

"Ehmm ja.. Maar dat dat door crypto komt, wil ik niet zeggen. Wat je wel kun zeggen is dat er enorm veel geld richting 'ons' systeem komt. Dat geld wordt bijgedrukt (door de centrale banken, red.) en dat betekent dat er dan een enorme inflatie ontstaat."

"We hebben het er wel eens over, zo van, 'wat als de koers van Bitcoin op één miljoen dollar staat?' Dan kan het ook zo zijn dat een boord zomaar €10.000 kost. Er is een enorme geldverruiming nodig om dit systeem overeind te houden en daar maak ik me echt wel zorgen over".

Als we kijken naar de plek van Bitcoin in het monetaire stelsel dan kun je zeggen dat het te maken heeft met een deflatoire. Als in: 'ik ga wachten tot mijn bitcoin meer waard wordt en dus níet uitgeven'. Hoe zie jij dat?

"Op dit moment is Bitcoin nog aan inflatie onderhevig wat inhoud dat er telkens een beetje meer BTC bij komt en dat de prijs telkens lager zou moeten zijn.

Ik kan me indenken dat mensen denken 'ik geef het niet uit' maar er komt een punt ergens in de toekomst dat men het wél tijd vind om de Bitcoins te spenderen. Op een gegeven moment wil je toch het geld dat je bezit spenderen."

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  wat is ripple Nieuws
  Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

  Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

  Lees meer