Noord-Korea ontwikkelt haar eigen variant van 'bitcoin'

Noord-Korea ontwikkelt haar eigen variant van 'bitcoin'

Noord-Korea broedt op een eigen cryptomunt, zo meldt VICE News. Naar eigen zeggen wil het communistische regime 'internationale sancties vermijden'. Ook vindt het land dat de VS het huidige financiële systeem te veel domineert.

Noord-Korea en bitcoin

Alejandro Cao de Benos, een speciaal afgevaardigde bij de Democratische Volksrepubliek Korea, licht het plan (minutieus) toe:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'De ontwikkeling bevindt zich nog in een zéér vroeg stadium. We bestuderen verschillende ontwerpen, maar we gaan géén digitale variant van de Noord-Koreaanse won maken. We willen een cryptomunt zoals bitcoin gaan lanceren'. [/penci_blockquote]

Volgens Kayla Izenman, een onderzoeksanalist bij denktank Royal United Services Institute uit Londen, heeft het land al langer interesse in het minen van crypto. Volgens Izenman heeft het land genoeg expertise in huis om een witwasoperatie met bitcoin te leiden óf om een eigen cryptomunt te ontwikkelen.

Hackers

Amerika beschuldigt Noord-Korea van het inzetten van hackers om cryptomunten buit te maken.

Volgens de Amerikanen heeft een Noord-Koreaans syndicaat al voor meer dan $2 miljard aan bitcoin en andere cryptomunten gestolen.

Lees verder - Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Lees meer over:
Bitcoin Noord-Korea cryptomunt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties