Oekraïne wil bezit en minen van bitcoin (BTC) gaan legaliseren

Oekraïne is naar verluidt van plan om het bezit en gebruik van cryptomunten zoals bitcoin (BTC) te legaliseren, zo meldt Bitcoinnews. Nu is er nog geen duidelijkheid over de wettelijke status voor het bezitten of delven van crypto.

‘Bitcoin legaliseren’

Het zou zelfs een van de speerpunten zijn van de jonge president Volodymyr Zelensky om bijvoorbeeld het minen van en betalen met cryptomunten bij wet te gaan vastleggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zelfs het legaliseren van zogenaamde Initial Coin Offerings behoort tot de mogelijkheden. De ICO-markt is als een plumpudding in elkaar gezakt in 2019.

Ook wil de regering van Zelensky DLT (Distributed ledger technology) gaan inzetten om bepaalde overheidsdiensten te digitaliseren. Uiteindelijk beoogt de overheid om ‘net zo efficiënt te worden als een Uber of Airbnb in haar dienstverlening’.

Volgens vice-minister Alexander Bornyakov hebben de inwoners van het Oost-Europese land duidelijkheid nodig. De overheid wil net zoals Wit-Rusland en Venezuela meedelen in de opbrengsten uit mining.

Ook wil de regering een vriendelijk vestigingsklimaat creëren voor blockchain – en cryptobedrijven die zich in het land willen vestigen. Het is vooralsnog onduidelijk om welke specifieke (fiscale) maatregelen het gaat.

Lees ook – Oekraïner opgepakt voor minen cryptomunten op terrein kernreactor

Verbod op bitcoin

In sommige landen heerst een verbod op bitcoin en andere cryptovaluta zoals in Noord-Afrika (Marokko, Tunesië) en enkele landen in Latijns-Amerika zoals Bolivia en Equador.

In grote landen als China, India en Rusland staat de overheid niet te springen om bitcoin.

Zo was er medio juli het bericht dat de Indiase overheid het bezit ervan niet wil verbieden, maar het is de vraag hoe hard deze lijn is.

Oekraïne wil bezit en minen van bitcoin (BTC) gaan legaliseren

Lees ook – Bitcoin in week 39: koersdip, Fear & Greed Index, Bakkt en ETF’s

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptomunten

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...