Onderzoek Kaspersky: “19% van de wereldbevolking heeft voor 2019 crypto aangekocht”

Een nieuw onderzoek van cybersecuritybedrijf Kaspersky toont aan dat er door 19% van de wereldbevolking cryptovaluta aan is gekocht.

Nog veel te winnen

De enquête werd uitgevoerd in oktober en november 2018. In totaal bestond het uit 13.434 respondenten uit 22 landen. Uit het rapport blijkt dat 29% van de mensen enige kennis heeft van cryptovaluta en dat er veel vraag is naar het gebruik van de technologie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Veel consumenten hebben echter nog geen goed inzicht in de werking ervan. Het zorgt er voor dat massale adoptie uitblijft. Dit ondanks beroemdheden, als Johnny Depp en YouTube-influencers als PewDiePie, die publiekelijk voorstander zijn van de technologie.

Tot op heden hebben vier op de vijf mensen (81%) nog nooit cryptovaluta aangekocht, wat duidelijk maakt dat er nog veel te winnen is. Het is duidelijk dat het nog geen geaccepteerde en gangbare vorm van betaling of investering betreft. Dit terwijl 10% van de respondenten aangaf cryptovaluta volledig te begrijpen. Voor iets dat pas zo kort bestaat, en niet direct heel makkelijk te begrijpen is, mag dat veel heten.

Kenniskloof een probleem

Kaspersky’s onderzoek wees uit dat er bij veel consumenten de wens bestaat om cryptovaluta te gebruiken. Maar er is een kenniskloof die het werkelijk gebruik in de weg staat. Daarnaast hebben aardig wat mensen later besloten om geen gebruik te meer maken van cryptovaluta. Bijna een vijfde (18%) stopte, omdat het technisch te ingewikkeld werd. Veel consumenten zijn verder van mening dat het niet eeuwig zal blijven bestaan. Een derde (35%) gelooft dat cryptovaluta slechts een rage is.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]Vitaly Mzokov, hoofd Commercialisering bij Kaspersky: “Het is duidelijk dat de adoptie en groei van cryptovaluta door de moeilijkheidsgraad wordt tegengehouden. Terwijl er grote interesse bestaat mag het investeren van eigen geld, in iets dat niet volledig begrepen wordt, een grote hindernis heten”[/penci_blockquote]

Hacks nauwelijks reden om met crypto te stopppen

Slechts 14% van de mensen die nog nooit cryptovaluta hebben gebruikt is dit in de toekomst van plan. Een van de belangrijkste redenen waarom crypto-investeerders zijn gestopt met het gebruik van cryptovaluta is de te hoge volatiliteit, wat impliceert dat er een behoefte is aan stabiliteit.

Terwijl die volatiliteitsfactor 31% voor zijn rekening nam, waren andere belangrijke redenen onder meer verliezen door de dalende markt en de overtuiging dat crypto “niet meer winstgevend is”, waarbij beide factoren in gelijke mate 23% van de respondenten vertegenwoordigden.

22% van de respondenten gaf aan dat ze gestopt waren met het gebruik van crypto’s omdat ze niet worden ondersteund door echte activa. Hacks en fraude bleken, met respectievelijk 19% en 15%, zeker niet de belangrijkste redenen voor het feit dat gebruikers er wel klaar mee waren.

Bronnen: Kaspersky, Yahoo

Foto: Flickr / BTC Keychain

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Bitcoin
X-account MicroStrategy gehackt, $440.000 buit gemaakt van slachtoffers

Het X-account van MicroStrategy is slachtoffer geworden van een aanval. Een vooralsnog onbekende hacker plaatste...

Ethereum koers Nieuws
ETH Koers Tikt $3,1k Aan, Gaat Ethereum Stijgen Naar Nieuwe ATH?

De Ethereum koers lijkt niet te stoppen met stijgen sinds Bitcoin boven de $50.000 is...

Bitcoin
President El Salvador haalt uit: “Overheden financiëren zichzelf door geld te printen”

Nayib Bukele, de president van El Salvador, sprak afgelopen week op het CPAC-congres. Dat staat...

Bitcoin
Australiër krijgt $650.000 op rekening bij cryptobeurs gestort en is nu spoorloos

Een Australische man is van de aardbodem verdwenen nadat hij naar verluidt meer dan een...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Laatste Kans Om Bitcoin (BTC) Te Kopen Voor Bull Run, Zegt Deze Analist

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer