Amerikaanse oorlogssimulatie: Generatie Z gebruikt Bitcoin (BTC) bij opstand

Amerikaanse oorlogssimulatie: Generatie Z gebruikt Bitcoin (BTC) bij opstand

Een oorlogssimulatie van het Amerikaanse leger gebruikt een opvallend scenario: Generatie Z gebruikt bitcoin (BTC) om de strijd aan te gaan met 'het systeem'. Dat blijkt uit documenten verkregen door The Intercept.

Simulatie

De oorlogssimulatie is bedoeld om inzicht te krijgen in mogelijke scenario's in de (nabije) toekomst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Generatie Z, de mensen die in of na 2000 zijn geboren, nemen in deze simulatie het heft in eigen hand om 'de strijd aan te gaan met ongelijkheid'. En dat doen zij in deze simulatie al in de jaren 20 van deze eeuw.

Wat doet Generatie Z dan? Zij stelen fondsen van bedrijven en zetten deze om in bitcoin.

Training

De simulatie is onderdeel van de 2018 Joint Land, Air and Sea Strategic Special Program (JLASS). Het Amerikaanse leger voert op deze manier trainingen uit voor mogelijke scenario's in de toekomst.

Een van die onderdelen is de 'Zbellion', de opstand van Generatie Z. De documenten die The Intercept in handen heeft gekregen geven uitleg: deze generatie voelt zich onzeker over de onrust en zekerheid in de wereld, deels veroorzaakt door de aanslagen op 11 september, een grote crisis en een gebrek aan kansen.

Protesteren

In dit scenario gaan grote groepen jonge mensen de straat op, maar op termijn groeit deze opstand uit naar een 'wereldwijde cyber campagne om onrecht aan het daglicht te brengen en corruptie aan banden te leggen.

De mensen achter de opstand zijn getraind in het gebruik van malware om geld te steleven van bedrijven, banken en andere instituten die Generatie Z niet aanstaat. Het gestolen geld wordt in het voorgeschreven scenario vervolgens omgezet in bitcoin en verdeeld over de mensen die het nodig hebben.

Bitcoin kan een handige manier zijn om geld wereldwijd te versturen.

Klein onderdeel

De Zbellion is slechts een klein onderdeel in de simulatie, maar het is bedoeld om de mogelijke trends en invloeden in de wereld na te bootsen. Daar hoort volgens dit programma dus een opstand van jongeren bij.

Andere onderdelen van de oorlogsimulatie zijn bijvoorbeeld: islamitische Afrikaanse militanten en een opvolger van ISIS.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties