Profiel: TRON (TRX), hype of toekomstige Chinese uitdager van Google en Apple?

Een van de cryptomunten waar de laatste dagen veel om te doen is, is het Chinese TRON met zijn munt Tronix (ICX). In korte tijd is de marktkapitalisatie van TRON omhoog geschoten naar 11 miljard dollar (circa 9,2 miljard euro).

TRON (TRX)

Maar waar staat deze blockchainonderneming voor en wat is de toekomst?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ceo en oprichter van TRON is de 27-jarige Justin Sun (Twitter), een protegé van Jack Ma, de topman van Alibaba. Sun was oprichter van Peiwo, de Chinese evenknie van Snapchat.
Zakenblad Forbes benoemde Sun tot de top 30 talenten onder de 30 jaar in Azië. De filosofie van TRON in het kort: naar eigen zeggen is TRON een decentraal entertainmentprotocol. Met de blockchaintechnologie, gebouwd op het platform van Ethereum, wil het online entertainmentplatforms verbeteren op het gebied van betalingen, ontwikkeling en opslag. Qua entertainment moet gedacht worden aan sociale media, online en mobiele casino's en spelletjes.

Uiteindelijk wil TRON met haar gedentraliseerde filosofie de concurrentie aangaan met gecentraliseerde 'concurrenten' zoals Google en Apple, die met Google Play en de Appstore ook mobiele platforms voor entertainment aanbieden. TRON vindt dat deze bedrijven hun gebruikers te hoge tarieven in rekening brengen.

Cijfers

Een paar cijfers op een rij:

Onlangs heeft het Koreaanse bedrijf een kantoor in San Fransisco geopend, kondigde hun topman Justin Sun aan.

Koersstijging

Vrijdag 5 januari was de top met 28,7 dollarcent. Op moment van schrijven staat de koers op circa 16 dollarcent. De marketcap ging op één moment richting de 20 miljard dollar, waarmee het op dat moment groter was dan Litecoin en NEM.

Rivaliteiten en geruchten

Het is diezelfde Litecoin en zijn oprichter Charlie Lee die openlijk op Twitter kritiek uit op de "inhoud" van TRON. Getuige deze tweet van Lee, waarop hij zowel veel kritiek als bijval kreeg.

Ook de invloedrijke twitteraar WhalePanda uit België (126.000 volgers!) deed een duit in het zakje door een "gerucht" op Reddit te voeden met een tweet.

De bijdrage op Reddit in een notendop: nadat Tron in de top 20 van cryptovaluta binnen denderde, heeft ceo James Sun stapsgewijs grote hoeveelheden TRX verkocht. De verkoopwaarde wordt geschat op 300 miljoen dollar. Dat zet vraagtekens in hoeverre Sun in zijn eigen valuta gelooft.
Sun was ook degene die juist Charlie Lee aanviel op het feit dat Lee grote hoeveelheden LTC verkocht toen de koers LTC op zijn hoogtepunt was, zo;n 375 dollar op 19 december 2017.

"FUD"

Ook Youtube-kanaal Xpanential ging uitgebreid in op de Reddit-bijdrage en de verkoop van Sun. Zij zien de bijdrage juist als "FUD" en leggen uit waarom TRON wel legitiem is.

Bronnen: Coinmarketcap / Forbes / Benzinga

Inschrijven nieuwsbriefLees meer over:
ICOLitecoinTronTRX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...