Republikeins Congreslid wil ICO’s buiten “effectenwet” houden

Een Republikeins congreslid pleit voor een aparte assetklasse voor ICO’s om strengere regels voor utility tokens te voorkomen. Hij krijgt steun van partijen als Coinbase en Circle.

Utility tokens als aparte assetklasse

Warren Davidson (Ohio), een fervent bitcoin en blockchain fan, wil Initial Coin Offerings buiten de federale wet voor effecten (Securities Law) houden. In zijn ogen kunnen utility tokens níet worden niet geclassificeerd als een financieel instrument. Hij pleit voor een aparte assetklasse voor tokens vrijgegeven bij een ICO.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Davidson deed zijn uitspraken tijdens een grote blockchainconferentie in Cleveland, waar onder meer Joseph Lubin van ConsenSys ook aanwezig was.

De Republikeinen dringen al langer bij toezichthouder, de Securities & Exchange Commission (SEC), erop aan om transparant te zijn over aanstaande regulering voor cryptoassets. In de maanden augustus en september zijn er diverse acties geweest om druk uit te oefenen. Zo is in naam van 14 Congresleden, ook enkele Democraten, een brief gestuurd naar SEC-voorzitter Jay Clayton.
Davidson heeft 32 cryptobedrijven uitgenodigd in Washington om te sparren over geschikte regelgeving voor ICO’s. Hij wil voorkomen dat door strengere regels het kind met het badwater wordt weggegooid.

Regelgeving blockchaintechnologie

De oproep van Davidson past binnen een breder pleidooi om innovaties vanuit de blockchainindustrie in bestaande regels te gieten om zo nieuwe regels tot een minimum te beperken. Zijn collega, het Republikeinse congreslid Tom Emmer, deed drie voorstellen:

1. Een resolutie ter ondersteuning van digitale valuta’s en blokketentechnologie.
2. Intrede van de zogenaamde Blockchain Regulatory Certainty Act.
3. Veilige haven voor belastingbetalers onder de zogenaamde Forked Assets Act.

Emmer: “De wetgever moet opkomende technologieën stimuleren en tegelijkertijd duidelijke maar simpele regels formuleren voor deze sector.” Onder meer Coinbase, Circle en de Digital Currency Group doen mee aan de lobby om pro-crypto wetgeving er doorheen te krijgen.

Boetes

De afgelopen maanden hebben de SEC en CFTC, toezichthouder op de optie – en futuresmarkt, nogmaals gewaarschuwd voor fraude en koersmanipulatie op de cryptomarkt. Met enkele ICO’s, een de decentrale cryptobeurs Etherdelta en ICO-promoters Floyd Mayweather en DJ Khaled zijn schikkingen getroffen, nadat de SEC de betrokken partijen op de vingers heeft getikt omdat ze niet voldeden aan bestaande wet – en regelgeving.

De Winklevoss broers en ook Mike Novogratz juichen meer regels toe om juist de frauduleuze gevallen uit de sector te zuiveren.

Bron: CCN

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
ICOSECVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...