SEC Voorzitter Gensler Spreekt Zich Uit Over Mogelijke Ethereum ETF

Ethereum ETF

Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft zich voorzichtig uitgelaten als het gaat om Ethereum. Tijdens een interview met CNBC sprak Gensler zich uit over de kans dat een spot Ethereum ETF goedkeuring van de SEC zal krijgen. Hoewel hij bevestigde dat Bitcoin ETF’s zijn goedgekeurd, benadrukte hij dat deze goedkeuring specifiek voor Bitcoin geldt, aangezien het beschouwd wordt als een commodity-token en geen security.

Bitcoin vs. Ethereum: Anders behandeld door SEC?

Gensler liet zich niet uit over de specifieke mogelijkheden van een Ethereum ETF, maar suggereerde wel een verschil tussen de commodity-status van Bitcoin en hoe andere cryptocurrencies, waaronder Ethereum (ETH), mogelijk als securities worden geclassificeerd. Gensler heeft consistent Bitcoin gecategoriseerd als een commodity, wat buiten de directe controle van de SEC valt, terwijl de status van Ethereum als security nog niet officieel is vastgesteld door de SEC.

Juridische documenten geven aan dat de SEC neigt naar het beschouwen van Ethereum-transacties als onderdeel van haar jurisdictie. Als Ethereum wordt aangemerkt als een security, kan het te maken krijgen met strengere regelgeving, wat de goedkeuring van een spot Ethereum ETF bemoeilijkt, in tegenstelling tot Bitcoin (BTC).

Recente juridische ontwikkelingen

Ondanks Gensler’s terughoudendheid, kunnen recente juridische ontwikkelingen, waaronder een uitspraak van het federale hof van beroep waarin de SEC werd opgedragen een Bitcoin ETF-aanvraag opnieuw te bekijken, invloed hebben op de regelgeving omtrent crypto ETF’s. Dit kan vooral gevolgen hebben voor Ethereum, gezien de eerdere goedkeuring van een Ethereum futures ETF door de SEC.

Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, deelde ook zijn visie op de crypto-industrie in een interview op CNBC. De 67-jarige bankdirecteur herhaalde zijn bewering dat Bitcoin wordt gebruikt voor illegale activiteiten zoals seksuele uitbuiting, belastingontduiking, witwassen en de financiering van terrorisme.

Tegelijkertijd komt deze uitspraak in een periode waarin JPMorgan is vermeld als een geautoriseerde deelnemer voor spot Bitcoin ETF’s, wat vragen oproept over de consistentie van Dimons standpunten met betrekking tot deze kwestie.

Lees meer over:
Bitcoin ETFEthereum

  By Dirk van Haaster

  Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude onderscheiding. Deze academische achtergrond voorziet hem van een unieke combinatie van strategisch denken en analytische vaardigheden, die hij succesvol toepast om diepgaand over de wereld van blockchain te schrijven.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Reddit crypto Bitcoin
  Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

  Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

  Nieuws
  ‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

  De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

  De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

  Nieuws
  “Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

  De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

  Lees meer