Charlie Shrem en Winklevoss broers schikken over 5.000 ‘gestolen’ bitcoin

Investeerders Cameron en Tyler Winklevoss zijn tot een schikking gekomen met bitcoin pioneer Charlie Shrem (29). De tweelingbroers eisten $26 miljoen, dat nu gelijk staat aan 5.000 bitcoin (BTC). Volgens hen heeft Shrem in 2012 hen 5.000 bitcoin te weinig geleverd dan was afgesproken. In 2012 was één bitcoin $12.50. Inmiddels is de waarde van bitcoin met 4240% gestegen.

Schikking rechtszaak

Rechter Jed Rakoff verwierp de rechtszaak met de mededeling dat beide partijen tot een schikking zijn gekomen. Beide partijen kunnen de komende 30 dagen, tot 5 mei, nog de zaak heropenen, zodra één van de partijen zich niet aan de afspraken houdt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uit de schikking blijkt dat nu beide partijen zélf de advocaatkosten voor hun rekening nemen. Beide partijen willen verder niet ingaan op details. Wel zegt Shrem op Twitter:

Aanklacht: 5.000 bitcoin gestolen

De Winklevoss broers hebben de zaak vorig jaar september aanhangig gemaakt. Shrem heeft in 2012 één miljoen dollar van hen ontvangen om bitcoin (BTC) te kopen. Ze kwamen erachter dat Shrem niet het volledige bedrag in bitcoin had gestoken.

Er was sprake van een tekort van 5.000 bitcoin, zo claimden. Destijds was één bitcoin $12,5 waard.
De huidige koers van BTC is bijna $5.300. Een bedrag van meer dan $26 miljoen volgens deze huidige koers.

BitInstant: betalen met bitcoin

Shrem staat bekend als een bitcoin pioneer. Hij was in 2011 oprichter van BitInstant, die het als eerste bedrijf mogelijk maakte om op grote schaal met bitcoin te betalen in winkels zoals Walmart.

Het contact met de Winklevoss broers ontstond in 2012. In mei 2013 staken de Winklevoss broers $1,5 miljoen in BitInstant. In de jaren 2013 en 2014 raakten het bedrijf in de problemen.

Begin 2014 is Shrem gearresteerd op de luchthaven JFK in New York. Hij werd beschuldigd van “samenzwering om geld wit te wassen”.

Er werd voor meer dan één miljoen dollar aan bitcoin verkocht aan gebruikers van de zwarte marktwebsite Silk Road. Eind 2014 is hij veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

Dismissal of Winklevoss cas… by on Scribd

Bron: Coindesk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...