Cryptotrader Martijn van der Tuin (27): “De prijs van bitcoin gaat niet lager dan 6.000 dollar”

Bitcoin Magazine Benelux sprak met de 27-jarige cryptotrader Martijn van der Tuin, die meer ziet in ethereum dan in bitcoin. Van der Tuin geeft daarnaast ook zijn top drie aan cryptomunten. Opvallend: hij plaatst de cryptomunt Dragonchain samen met ethereum en bitcoin in zijn top 3.

BM: Hoe ben je in de cryptowereld gerold?

MvdT: “Ik wist al vroeg van bitcoin af maar ben er pas later echt ingestapt. Rond 2015 had ik een klein gedeelte bitcoin gekocht maar dat ben ik kwijtgeraakt. Ik keek er niet meer na om en de beurs waar ik het op had gezet ging offline, dat interesseerde mij toen eigenlijk nauwelijks. Begin 2017 kreeg ik een telefoontje van een goede vriend van me die mij de tip gaf om toch weer in te stappen. Toen ben ik weer begonnen en zette ik het op ruilbeurs Bittrex om mee te handelen. Ik had spaargeld over en besloot om er volledig in te duiken.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BM: Hoe ben je begonnen met traden?

“Ik was al bezig met het kopen en verkopen van spullen om winst te maken. Ook was ik me enorm aan het inlezen over passief inkomen, beleggingen, investeringen en dergelijke. Aangezien ik altijd al goed met computers en techniek ben geweest, was het navigeren op de digitale beurzen voor mij geen enkel probleem. Al snel leerde ik hoe het werkte en begon ik me echt in te lezen in de details van de cryptowereld. Ik had winst op mijn eerste trade en besloot toen een hele bitcoin te kopen. Meer heb ik qua aankopen nooit gedaan en heb alles omhoog weten te handelen. Op de dag van vandaag gaat dat nog steeds goed.”

BM: Wat was je eerste trade?

“Van mijn eerste bitcoin schafte ik een diverse portfolio aan, waaronder bitbay, verge, ripple, litecoin, dash en dogecoin. Hier maakte ik redelijk wat winst op en dat verkocht ik weer voor bitcoin. Vanaf hier ging het eigenlijk allemaal best soepel aangezien ik in een bull-run van de markt omhoog zat op precies het goede moment. Vervolgens heb ik van een gedeelte passieve mining-kracht gekocht bij Hashflare en Genesis Mining. Daarnaast heb ik wat winst gepakt, een gedeelte in Proof of Stake munten gestoken, een crypto-portfolio voor de lange termijn aangeschaft en aan wat ICO’s meegedaan. Daarbij heb ik behoorlijk veel winst gemaakt op de gigantische run omhoog van ETC, ETH en LTC.”

BM: Wat was je beste trade of grootste misser?

“De twee trades die mij het meest hebben geholpen: meedoen aan de Monaco ICO om vervolgens te verkopen op de top. Dat betrof een vertienvoudiging van mijn investering. Daarnaast de dragonchain ICO. Deze twee trades hebben mij enorm veel geld opgeleverd. Ook dragonchain heb ik met een bescheiden bedrag meegedaan aan de ICO die echt flink over de kop ging. Daarnaast heb ik behoorlijk wat airdrops mogen ontvangen die redelijk wat waard zijn geworden. Mijn grootste misser daarentegen was de verkoop van ethereum vlak voor het moment dat hij stijl omhoog ging mid-2017.

BM: Hoe zie jij de toekomst voor bitcoin en andere cryptomunten?

“Cryptocurrency zal in mijn ogen zeker overleven. Ik denk echter wel dat een beter systeem dan bitcoin de top zal claimen, dat zou zo maar ethereum kunnen zijn. Ik zie bitcoin wel bruikbaar worden in de toekomst, maar puur als transactiemiddel. Ethereum is daarnaast ook nog een platform om gedecentraliseerde apps op te bouwen. Hier zie ik persoonlijk zelf meer toekomst in. Ook zie ik de blockchain-technologie een heleboel zaken verbeteren in de wereld. Er zijn allemaal verschillende use cases voor blockchain, in bijzonder veel verschillende industrieën. Denk aan de farmacie, vastgoed, verzekeringen, die lijst is eigenlijk oneindig.”

BM: Zou je een top drie kunnen geven aan favoriete munten?

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Solana koers verwachting Data en Analyse
Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

crypto kopen en bewaren Nieuws
XRP, SOL, ADA Bullish In Supercycle: Welke Altcoin Gaat Exploderen

De cryptomarkt beleeft een indrukwekkende comeback, aangevoerd door Bitcoin, dat de weg wijst met een...

Lees meer