Miljardair kocht ruimte ticket voor 312,5 bitcoin, nu bijna €3 miljoen

Miljardair en bitcoin (BTC) investeerder Tyler Winklevoss heeft de duurste ticket ooit naar de ruimte gekocht. Was dit het ‘bitcoin pizza moment’voor de mede-oprichter van de Gemini exchange?

Wat is er aan de hand? In januari 2014 kocht Winklevoss een ticket voor een ruimtevlucht met de Virgin Galactic. Hij rekende de vlucht af met 312,5 bitcoin, toen omgerekend 250.000 dollar. Maar in zes jaar tijd is deze BTC ruim 3 miljoen dollar waard, een stijging van 1200%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit opmerkelijke feitje blijkt uit onderzoek van crypto exchange Luno. Het gaat om een zogenaamde suborbitale ruimtevlucht met het SpaceShipTwo toestel.

Dat is een ruimtevlucht waarbij het ruimtevaartuig wel de ruimte bereikt, maar weer terugkeert naar de Aarde voordat het één omloop rond de planeet heeft uitgevoerd.

Operator is het beursgenoteerde Virgin Galactic, onderdeel van de Virgin Group van serie-ondernemer Richard Branson

“Bitcoin pizza moment”

Winklevoss heeft het zelf omschreven als zijn “Bitcoin Pizza moment”. Daarbij refereert hij aan de allereerste transactie met bitcoin voor een fysiek product op 22 mei 2010.

Bitcoin ontwikkelaar Laszlo Hanyecz kocht twee pizza’s voor 10.000 BTC, ruim 97 miljoen dollar op moment van schrijven. Hanyecz gebruikte daarvoor dit bitcoin adres. De tiener Jeremy Sturdivant, bijnaam Jercos, accepteerde de BTC en stuurde de pizza’s op van Papa John’s (Jercos gebruikte dit bitcoin adres, red.)

2020

Tot nu toe is 2020 een goed jaar voor bitcoin, dat het jaar begon met een koers van iets onder de $7.200. Sinds 1 januari is de koers met 35% gestegen. Het is nu de vraag of de prijs zich boven $9.100 weet te houden of dat een diepere correctie op de loer ligt.

Met de aanloop naar de bitcoin halvening bezigen marktvolgers de nodige wilde prijsvoorspellingen.

Volgens de Nederlandse quant Plan B komt de prijs van BTC niet meer onder de $8.200 dit jaar.

De Amerikaanse durfkapitalist Mike Novogratz, niet vies van een beetje speculatie, ziet in 2020 nog een all-time high op de borden verschijnen.

Daarbij sluit Changpeng Zhao van Binance zich bij aan in een recente tweet, maar als uitbater van een exchange heeft hij daar ook belang bij.

Op dit moment is één bitcoin $9.764 waard bij Bitstamp.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsWinklevoss

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...