Voormalig CEO Visa Verenigd Koninkrijk en Ierland aan de slag bij cryptostartup

De voormalige CEO van Visa Verenigd Koninkrijk en Ierland heeft zich verbonden aan een startup in cryptovaluta’s. Marc O’Brien leidde Visa UK & Ireland van 2008 tot 2014 en start nu als CEO bij Crypterium.

Crypterium

Deze startup werd vorig jaar in Estland opgericht en haalde eind vorig jaar 52 miljoen dollar op via een initial coin offering (ICO). De startup wil het betalen met cryptovaluta’s in alledaagse situaties in stroomversnelling brengen, waardoor het makkelijker zou moeten worden om bijvoorbeeld een kop koffie met crypto’s als ethereum of bitcoin te betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het hoopt samen te kunnen werken met Mastercard of Visa zodat de eerste producten dit najaar gelanceerd kunnen worden, aldus Business Insider.

O’Brien: “The idea is that cryptocurrency is actually quite difficult today to use as an everyday method of payment. If you were to go to an exchange with your bitcoin or your ether it would probably take you 3 to 7 days to get that money paid out into a normal bank account. What Crypterium will do is make that whole process seamless and give an opportunity for a consumer to actually use their cryptocurrency to pay for everyday items”

Visa

Twee maanden geleden bekritiseerde de financieel directeur van Visa, Vasant Prabhu, crypto nog voor het mogelijk maken van criminele activiteiten.

“It’s very hard to get dirty money through a banking system. Cryptocurrency is phenomenal for all that stuff . . . Every crook and every dirty politician in the world, I bet, is in cryptocurrency”

Maar om te zeggen dat “dirty money” moeilijk door het huidige bankensysteem te krijgen is, is pertinent onjuist en moeilijk na te gaan. Eenieder die dat als argument gebruikt lijkt niet te begrijpen dat voordat cryptovaluta’s ontstonden er al op grote schaal werd witgewassen. Een proces dat telkens mede door het bankensysteem mogelijk werd en wordt gemaakt.

Er zijn daarnaast geen harde cijfers beschikbaar hoeveel geld er wit wordt gewassen in de reguliere bankensector noch de cryptosector, maar gekeken naar de totale omvang van beide mag er van uit worden gegaan dat dit voor het reguliere bankensysteem nog vele malen meer is dan bij de in vergelijking bijzonder kleine cryptomarkt.

En als laatste: Gesproken over “dirty money”, uit een studie uit 2009 bleek dat 90 procent van de Amerikaanse dollarbiljetten sporen van cocaïne bevat. Daar kwam geen bitcoin aan te pas. Wellicht begrijpt Prabhu nu, na de beslissing van O’Brien om in crypto te gaan, dat er meer aan de hand is.

Bronnen: Financial Times, Business Insider, CNN

Foto: Flickr / frankieleon

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCEOcryptoVisa

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer