Waarom de Federal Reserve de Sleutel Kan Zijn tot Bitcoin’s Nieuwe All-Time High!

Jurrien Timmer, de directeur van de wereldwijde macrostrategie bij Fidelity Investments, is van mening dat een recessie een aanzienlijke rally voor Bitcoin (BTC) zou kunnen veroorzaken. Volgens Timmer moeten de huidige hoge rentetarieven dalen om significante winsten voor Bitcoin mogelijk te maken.

Timmer deelde op het sociale mediaplatform X een regressiemodel dat een prijsband toont. Dit model is gebaseerd op een typische adoptiecurve, vergelijkbaar met de eerdere adoptie van het internet, en een reëel rentetarief dat varieert tussen -2% en +2%. Op basis van dit model is Timmer van mening dat Bitcoin tegen het einde van 2025 zou kunnen stijgen tot een niveau van $45,616. Maar als de rentetarieven dalen, suggereert zijn model dat Bitcoin zelfs een piek van $96,210 zou kunnen bereiken voor het einde van dat jaar.

https://x.com/TimmerFidelity/status/1707776391217918282?s=20

Waarom een recessie goed is volgens Timmer

In Timmer’s analyse is zijn overtuiging dat een recessie de Federal Reserve zou aanzetten tot een verandering van strategie. Wanneer een recessie daadwerkelijk plaatsvindt en de Fed zijn strategie wijzigt, zouden investeerders waarschijnlijk naar goud en Bitcoin neigen als betrouwbare beschermingsmiddelen. “In zo’n scenario zouden Bitcoin en goud naar voren komen als sterke vangnetten,” benadrukt Timmer.

De macro-expert voegt eraan toe dat Bitcoin, ongeacht de prestaties van de aandelenmarkt, winst zou kunnen boeken in de volgende marktcyclus. Hij merkte op dat Bitcoin steeds minder gecorreleerd is aan aandelen en minder volatiel is geworden. “Bitcoin zou ongecorreleerde rendementen kunnen bieden in de volgende marktcyclus,” zegt Timmer.

Om nieuwe recordhoogten te bereiken, stelt Timmer dat de Federal Reserve meer liquiditeit in de markten zal moeten injecteren. Dit deed het eerder tijdens de Covid-19 pandemie om de economie te ondersteunen door middel van kwantitatieve versoepeling. “Voor een nieuwe Bitcoin rally hebben we de geldprinters weer nodig. De geldvoorraad explodeerde in 2020-21, een scenario waarin liefhebbers van goud en Bitcoin floreerden.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...