‘Nieuwe bullmarkt bitcoin als de Federal Reserve de geldprinters aanzet’

Mike McGlone van Bloomberg verwacht dat aandelen moeten crashen voordat bitcoin weer aan een nieuwe bullrun kan beginnen. Zolang de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) de geldprinters uit laat staan zal bitcoin volgens de analist niet aan een nieuwe weg omhoog beginnen.

Er moet wat veranderen voor bitcoin

Volgens McGlone is het duidelijk dat bitcoin de traditionele markten overklast op het moment dat de geldprinters op volle toeren draaien en andersom. Momenteel hebben we te maken met een relatief hoge rente en koopt de Federal Reserve geen Amerikaanse staatsobligaties meer op. Dat zorgt ervoor dat de liquiditeit in het systeem daalt en daar heeft bitcoin onder te lijden.

Met andere woorden, er moet wat veranderen voor bitcoin om het bullish momentum terug te krijgen. "Als je naar bitcoin kijkt ten opzichte van de Nasdaq, dan zie je dat de digitale munt goed presteert op de momenten dat de liquiditeitspomp aanstaat en andersom", aldus McGlone.

"De recente geschiedenis is meer relevant omdat het zo'n jonge asset is en de liquiditeitspomp staat nu duidelijk uit. Ik keek net naar de Fed funds futures en die staan over een jaar rond de 5 procent. Dat geeft weinig hoop op een hernieuwde liquiditeitspomp de komende maanden", zo gaat de analist verder.

Bearish over bitcoin

Op dit moment ziet McGlone vooral een bearish scenario voor bitcoin. "Hier is een potentieel verlies-verlies scenario. Het is onwaarschijnlijk dat de Federal Reserve binnenkort liquiditeit in het systeem brengt vanwege de plakkerige inflatie", zo gaat McGlone verder.

De analist van Bloomberg onderstreept dat bitcoin nog altijd 26.000x over de kop is gegaan de afgelopen twaalf jaar. Zelfs als bitcoin terug zou vallen naar de 10.000 dollar, wat een daling van 63 procent zou opleveren, dan zou het nog steeds één van de best presterende assets van de afgelopen 12 jaar zijn.

Op het moment van schrijven staat bitcoin op een plus van 5,69 procent voor de afgelopen 24 uur, wat de koers op 27.430 dollar brengt. Dat heeft alles te maken met het winnen van Grayscale in de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) inzake de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

Volgens McGlone zal dat echter niet voldoende zijn om een nieuwe bullmarkt te starten voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....