Wederom voormalig Goldman Sachs bankier in de crypto

Mike Novogratz’s zakenbank Galaxy Digital heeft voormalig Goldman Sachs bankier Ian Taylor aangenomen. Daarmee kiest wederom een voormalig Goldman Sachs bankier voor crypto.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goldman Sachs

Priyanka Lilaramani, voormalig Goldman Sachs Executive Director, vertrok eerder naar de Maltese cryptostartup HOLD. James Radecki was eerder managing director bij Goldman Sachs en is nu global head of business development bij Cumberland Mining, een van de grootste traders in cryptovaluta’s.

BlockTower Capital is opgericht door een voormalig vice-president van Goldman Sachs. Steve Lee, tevens voormalig portfolio manager bij Goldman werkt er sinds april. Zo ook beide voormalig vicepresident bij Goldman Elizabeth Ralston en Michael Bucella.

Nu dus Ian Taylor die overstapt naar Galaxy. Hij zal zich vóór het eind van het jaar bij de firma voegen en aan het hoofd komt te staan van de tak die adviserende diensten aanbiedt, ook wel bekend als Galaxy Digital Advisors LLC. De eenheid adviseert cliënten in de blockchainindustrie. Taylor was tot op heden bij Goldman Sachs nog hoofd vastgoed, huisvesting en gaming equity capital markets voor de VS.

Niet dat Goldman Sachs alles over zich heen laat komen. De bank haalde begin dit jaar Justin Schmidt binnen, een bekende crypto trader. Schmidt staat aan het hoofd van digitale markten bij Goldman.

Maar miljardair en tevens voormalig Goldman Sachs-partner Novogratz nam als COO ook al voormalig Goldman Sachs executive Richard Kim aan bij Galaxy Digital. Daarnaast Luka Jankovic, voormalig analist bij Goldman Sachs die bij Galaxy Digital aan de slag ging. Novogratz gaf eerder aan de Goldman Sachs van crypto te willen creëren.

Bitfury

Galaxy investeert in verschillende cryptoprojecten. Deze maand werd duidelijk dat het bedrijf miljoenen heeft geïnvesteerd in Bitfury. Bitfury heeft daarmee wederom 80 miljoen dollar op weten te halen. De private placement werd geleid door Korelya Capital, een Europese investeerder gesteund door de Koreaanse Naver Group. Andere deelnemers zijn onder andere Novogratz’s Galaxy Digital en de in Europa gevestigde bedrijven Jabre, Lian Group en Armat Group.

Bitfury verkoopt apparatuur voor het minen van cryptovaluta’s en ontwikkelt blockchaintechnologie voor klanten, waaronder de Oekraïense overheid. Antoine Dresch, managing partner bij Korelya, beweerde in een verklaring dat Bitfury het grootste westerse blockchainbedrijf is geworden met een huidige waardering van meer dan 1 miljard dollar.

Eerdere financieringsrondes leverde Bitfury al meer dan 100 miljoen dollar op. Het bedrijf overweegt een beursgang in Amsterdam, Hong Kong of Londen. Daarmee wil het bedrijf uiteindelijk gaan voor een waardering tussen de 3 en de 5 miljard dollar.

Bronnen: Bloomberg, Bitcoinist

Foto: Flickr / Bill Benzon