Nieuws » David Solomon, sinds gisteren de nieuwe CEO van Goldman Sachs, ziet wel wat in die cryptocurrencies

David Solomon, sinds gisteren de nieuwe CEO van Goldman Sachs, ziet wel wat in die cryptocurrencies

Goldman Sachs heeft gisteren president van de bank en crypto enthousiasteling David Solomon tot CEO benoemd. Daarmee vervangt hij Lloyd Blankfein, die twaalf jaar als CEO heeft gefungeerd.

David Solomon

David Solomon is fervent DJ en doet aan karate om fit te blijven. De ‘out-of-the-box’ bankier is ook publiekelijk ‘bullish’ op cryptovaluta, voor de Wall Street elite niet bepaald de normaalste zaak van de wereld.

In een recent interview met Bloomberg stelde Solomon: “Goldman Sachs must evolve its business and adapt to the environment, with regard to the firm’s approach to digital currencies”

Solomons houding ten opzichte van cryptocurrencies staat overigens niet helemaal in contrast met die van voormalig CEO Lloyd Blankfein. Terwijl Wall Street veteraan Blankfein getemperd is in zijn publieke opinie over crypto, door te stellen dat crypto niets voor hem is, gaf Blankfein tevens aan dat cryptovaluta’s niet zomaar afgeschreven mogen worden.

Blankfein: “I look at the evolution of money… If you could go through fiat currency, where the government says, ‘this is worth what its worth, because I, the government says it is,’ why couldn’t you have a consensus currency?”

Pro-crypto

Goldman Sachs is een van de weinige Wall Street zwaargewichten die, ondanks een tot op heden onbekend regelgevingskader en het volatiele marktkapitalisatieniveau, publiekelijk de cryptomarkt niet af valt of als bubbel omschrijft.

In 2017 publiceerde CB Insights een rapport waarin Goldman Sachs werd uitgeroepen tot een van de top 5-bedrijfsinvesteerders die, naast Google en Citi Bank, steun verlenen aan blockchainprojecten en aanverwante technologieën.

Sachs handelt misschien niet rechtstreeks in cryptocurrencies, maar de investeringen in de blockchainindustrie door de bank geeft wel aan dat de nieuwe “pro-crypto”-reputatie van Solomon in hoge mate overeenkomt met Goldman Sachs’ voortdurende progressieve benadering van de cryptomarkten. Goldman Sachs investeerde in verschillende crypto en blockchain startups, zoals Circle.

Goldman Sachs werknemers stappen massaal over

Daarnaast is het niet vreemd te noemen dat Goldman Sachs zrichting crypto’s manoeuvreert. Het verliest namelijk aardig wat werknemers aan crypto-gerelateerde bedrijven. Veel Goldman Sachs gedienden kunnen bij Goldman Sachs niet volledig hun crypto-ei kwijt en vertrekken bij de bank om in cryptoland aan de slag te gaan.

Priyanka Lilaramani, een voormalig Goldman Sachs Executive Director vertrok naar de Maltese cryptostartup HOLD om daar als CEO aan de slag te gaan. BlockTower Capital, mede opgericht door een voormalig vice-president van Goldman Sachs, betreft een van de hoogst aangeschreven crypto hedge funds.

Steve Lee, tevens voormalig portfolio manager bij Goldman werkt er sinds april. Zo ook Elizabeth Ralston, voormalig vicepresident bij de bank en eveneens voormalig vicepresident bij Goldman, Michael Bucella, ging bij BlockTower aan de slag.

Bronnen: Goldman Sachs, Bloomberg, CB Insights, Coin Telegraph

Foto: Flickr / Eden, Janine and Jim

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

McGregor van ShapeShift: ‘Mensen die bitcoin willen verbannen, begrijpen het niet’

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder