Broodje HODL#7: bitcoin binnen 24 uur van 7.400 dollar naar 8.600 dollar, koersen cryptovaluta weer op stoom na uitspraken Financial Stability Board

De bitcoin en de cryptovalutamarkt zitten weer fors in de lift. Dat komt door het bericht uit de G20-top uit Argentinië dat cryptovaluta niet verboden gaan worden, maar worden gereguleerd. Beetje oude wijn in nieuwe zakken, maar de markt veert stevig op.

Geen verbod, wel regulering

Wijn in oude zakken, omdat de boodschap vanuit overheden vrijwel continu hetzelfde is: geen verbod, wel regulatie en die regulatie komt eraan. Eind februari gaf de Europese Unie hoe het cryptovaluta beoordeelt. Een van de hoogste financiële amb tenaren uit Europa, Valdis Dombrovskis van het financiële adviesorgaan Financial Stability Board, zei tegen persbureau Reuters: “Regulatie op Europees niveau is nodig, zodra een internationaal raamwerk van regels ontbreekt.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Landen als Duitsland, Frankrijk en recent Engeland wijzen op de risico’s van handel in cryptovaluta, maar geven ook aan deze niet te willen verbieden. Ook minister Wopke Hoekstra (CDA) van Financiën gaf in een Kamerbrief aan strengere regels te willen. Over een verbod werd niet gesproken, zoals sommige media wél beweerden.
Een van de eisen van de CDA-minister: Nederland wil dat beleggers zich op ruilbeurzen netjes volgens de Know-your-customer-procedure (KYC) registeren en dat anonieme accounts niet meer voorkomen.

Blauwe knikkers

De markt zelf wil daar graag aan meewerken en juicht regulatie ook toe. In een interview met Bitcoin Magazine Benelux zegt Mieke de Haas van de Verenigde Bitboinbedrijven Nederland: “Door nieuwe Europese regelgeving kunnen bitcoinbedrijven in 2018 ongebruikelijke transacties gaan melden bij de FIU (Financial Intelligence Unit). Met de nieuwe Europese richtlijn zullen exchanges en walletproviders aan strengere eisen moeten voldoen – zoals verdergaande identificatie van de klanten en anti-witwasrichtlijnen – maar op zich doen de aangesloten bedrijven dat al. Een krachtig instrument om de herkomst van bitcoins te bepalen is de analyse van transacties in de bitcoinblockchain.”

Zoals een jonge bitcoinmiljonair vandaag tegen me zei: “Hoezo kun je frauderen met bitcoin. Elke ruilbeurs weet wie welke transacties maakt. Alle blauwe knikkers gaan in een blauwe pot en de ruilbeurs weet van wie welke blauwe knikker is.”
Hij was vrij ‘bullish’ op de bitcoin en verwacht een koersniveau van 14.000 dollar in de maanden juni/juli.

FUD

Voorafgaand aan de G20 zakten de koersen van de cryptovaluta fors in, vanwege FUD. De koers bitcoin is de afgelopen maand met 23% gedaald; ethereum met maar liefst 42%. Een kleine ramp voor Initial Coin Offerings die hun opgehaalde kapitaal (doorgaans in ethereum) snel zagen verdampen mits ze deze nog niet in fiat geld geclaimd hadden. ICO’s zijn erg terughoudend om in een ‘bearish’ markt hun product te lanceren, angstig om te weinig kapitaal op te halen door FUD in de markt.

Bitcoin en G20

Sinds afgelopen zondagmiddag zit de bitcoin weer in de lift en sinds maandagmiddag trekt de opwaartse lijn positief door. Bitcoin stond op zondagmiddag rond 17.00 uur op 7.400 dollar en staat op moment van schrijven op 8.600 dollar.
De reden waarom de dagkoers weer omslaat in groen zijn de positieve uitspraken van Mark Carney van de Financial Stability Board én governeur van de Bank of England.
Carney stelde klip en klaar in een brief aan de G20-leiders: “Onze eerste bevinding is dat cryptovaluta geen risico vormt voor de internationale, financiële stabiliteit op dit moment.”
FSB heeft een belangrijke adviserende functie richting de internationale G20-top, de verwachting is dat de eerdere communicatielijn wordt doorgetrokken: geen verbod op cryptovaluta, wél regulering.

De grote vraag is natuurlijk hoe deze regels eruit gaan zien. Europa komt eind 2018/begin 2019 met een nieuw raamwerk voor cryptovaluta, zolang er internationaal gezien niets gebeurt. 2018 wordt een belangrijk jaar voor de markt om zich te bewijzen. Iedereen, van particuliere belegger tot de leiders op de G20, is gebaat bij stabiele, gestage groei van deze supermooie markt. Never a dull moment in crypto!

Meer marktupdates lezen?

Inschrijven nieuwsbrief


Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Lees meer