Duitse overheid verkoopt wederom $52 miljoen aan bitcoin, mogelijke invloed op BTC prijs

3701 totale weergaven
duitsland

Een met “Duitse overheid (BKA)” gelabelde bitcoin wallet heeft nog eens $52 miljoen aan BTC verkocht. Het is de zoveelste keer in korte tijd dat de Duitse overheid zijn bitcoins verkoopt.

Duitse overheid verkoopt nog meer bitcoin

De wallet van de Duitse overheid heeft op 2 juli 832,7 Bitcoin overgemaakt via vier afzonderlijke transacties. De wallet stuurde 100 BTC naar de Coinbase-beurs, 150 BTC naar Bitstamp en meer dan 32 BTC naar de Kraken-beurs, zo blijkt uit gegevens van Arkham Intelligence.

Het grootste deel, of 550 BTC ter waarde van meer dan $32 miljoen, is verstuurd naar de wallet “139Po”. Deze is onbekend, maar heeft eerder al fondsen ontvangen van de Duitse overheid, waaronder 500 BTC op 25 juni en 800 BTC op 20 juni.

Het volgen van de verkooppatronen van grote Bitcoin-houders kan investeerders waardevolle aanwijzingen geven over de Bitcoin-prijs, aangezien grote verkooporders meer neerwaartse prijsdruk kunnen veroorzaken.

Meer verkoopdruk?

De met BKA-gelabelde wallet kan een bedreiging zijn voor de bitcoin prijs vanwege de potentiële verkoopdruk, aangezien deze wallet meer dan 43.850 BTC bevat en ruim $2,75 miljard waard is. De Bitcoin prijs is sinds begin juni in een neerwaartse trend en is in de afgelopen maand met meer dan 7,3% gedaald. BTC vond een lokale bodem boven het $58.450-niveau op 24 juni voordat het weer boven het huidige $62.000-niveau sprong, zo blijkt uit data van Bitstamp.

Bitcoin heeft aanzienlijke steun verzameld op het $61.500-niveau. Echter, een daling hieronder kan meer dan $1 miljard aan cumulatieve hefboom-longposities op alle beurzen liquideren, volgens gegevens van Coinglass.

Verkoopt de Duitse overheid actief BTC?

Naast de grootste overdracht ter waarde van $32 miljoen, is de rest van de Bitcoin overgemaakt naar centrale beurzen, wat aangeeft dat de Duitse overheid mogelijk van plan is om Bitcoin te verkopen. De met de Duitse overheid gelabelde wallet wekte voor het eerst vermoedens van potentiële Bitcoin-verkopen op 19 juni, toen deze een overdracht van 6.500 BTC ter waarde van meer dan $425 miljoen uitvoerde.

Voorafgaand aan de overdracht bezat de wallet sinds februari 2024 bijna 50.000 BTC. Men denkt dat de fondsen in beslag zijn genomen van de exploitant van de illegale filmsite Movie2k.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCDuitsland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...