Bitcoin koers moet weerstand bij $62.000 om nieuwe ‘Black Monday’ te voorkomen

586 totale weergaven
bitcoin koers bear trap

Bitcoin moet het niveau $62.000 bereiken en daarboven blijven. Anders loopt de koers volgens analisten van Kraken het risico om onder de $50.000 te zakken. Sommige analisten zijn echter minder pessimistisch, meldt Cointelegraph.

Bitcoin koers moet weerstand bij $62.000 overwinnen

Bitcoin staat op een kritisch kantelpunt: het moet $62.000 bereiken en daar blijven om een hertest van $49.000 te voorkomen, volgens een analistenrapport van Kraken.

Andere cryptohandelaren vinden het echter minder onwaarschijnlijk dat Bitcoin op korte termijn onder de $50.000 gaat dalen.

“De prijsactie suggereert een corrigerend patroon in plaats van een sterke bullish ommekeer,” zeggen de analisten Kraken in een technische marktupdate van 21 augustus.

Op het moment van publicatie is BTC boven de $61.000 geraakt, volgens gegevens van CoinMarketCap.

In het rapport staat verder te lezen dat bitcoin handelt in de buurt van zijn 200-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde van $59.500. Om een hertest van $49.000 te vermijden, moet Bitcoin “weerstand doorbreken” op $62.000, aldus Kraken.

Bitcoin zakte voor het laatst onder $50.000 naar $49.842 op 5 augustus, wat is aangeduid als “Crypto Black Monday”, waarmee het voor het eerst sinds februari dat niveau bereikte.

Een beweging naar $62.000 kan een onverwachte stap zijn voor een groot aantal termijnhandelaren, waarbij $1,04 miljard aan shortposities in rook kunnen opgaan, volgens gegevens van CoinGlass. “Dit niveau is cruciaal, omdat het niet vasthouden ervan een diepere correctie kan signaleren,” aldus de analisten.

Sentiment verschilt onder handelaren

Ook andere handelaren uiten een vergelijkbaar sentiment en zijn pessimistisch als bitcoin niet verder uitbreekt. Zo uit de pseudonieme cryptohandelaar Profit Blue een soortgelijk sentiment in een X-post van 22 augustus aan zijn 257.100 volgers.

“Als Bitcoin boven $62k breekt met kracht vanaf hier, zal het waarschijnlijk een nieuw recordhoogtepunt bereiken. Zo niet, dan zakt het weer onder $50k,” aldus Profit Blue.

Ondertussen denken andere handelaren dat de neerwaartse beweging ten einde komt en geloven zij dat de recente daling slechts een koopkans was.

“Dat was je laatste kans om ooit Bitcoin onder de 60k te krijgen, bruv,” zegt cryptocommentator Alex Becker tegen zijn 1 miljoen volgers op X in een post van 22 augustus.

“Bitcoin $60k .. ~4x gestegen vanaf het dieptepunt. Net zoals vóór de stijging in 2017 en 2020/2021,” voegt de Nederlandse cryptohandelaar PlanB toe.

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...