Bitcoin (BTC) analyse: gaat koers doorstoten naar $9.000 vóór correctie?

318 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers is moment van schrijven gestegen boven de $8.600 met een voorlopige top van $8.707 bij Bitstamp. Wat gaat de koers doen? Lees de technische analyse van traderscollectief BigBangCrypto.

NB. Deze technische analyse is vandaag geschreven voor de uitbraak boven de $8.400.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin, een terugblik

Laten we even terugblikken op de afgelopen maanden. Bitcoin is gedaald tot een niveau van $7.700 na een voorlopige top van bijna $14.000 eind juni.

Bitcoin is de best presterende asset van dit jaar, als we het gaan vergelijken met goud, zilver, Amazon, Apple, olie of vastgoed.

Omdat Bitcoin is gedaald tot bijna $7.700, wil iedereen weten of dit de laatste dip was voordat we naar een nieuw hoogtepunt gaan.

Of komt er nog een low? Voordat we één van de belangrijkste terugkerende overeenkomsten (een heel belangrijk onderdeel van de onderstaande Four Wave Theory, red.) bekijken, moeten we het eerst hebben over de huidige situatie.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat koers doorstoten naar $9.000 vóór correctie?

Na onder de 200MA te zijn gekomen die momenteel op ongeveer $8.550 ligt, kon Bitcoin er niet meer boven breken. Dit is in feite een bearish teken voor veel analisten.

Er is ook een sterke bear flag formatie met een lange pole en een vlag die naar beneden is gekanteld. Een uitbraak kan ons dicht bij de $6.000-zone brengen.

Bitcoin probeerde op 7 oktober boven de weerstandslijn te breken met een mooie pomp van $7.860 tot $8.350, maar kon dat momentum niet vasthouden.

Daarom hebben we een Doji-kaars op de daggrafiek die op een omkering zou kunnen duiden of, met andere woorden, we zitten nog steeds in een dalende trend. We zullen moeten wachten op bevestiging.

Op de vier-uur grafiek kon Bitcoin niet boven de exponential ribbon blijven.

Momenteel bevindt BTC zich onder de 55 EMA. Hoe langer we niet boven deze ribbon weten te bewegen, hoe groter de kans op een nieuwe daling. Dit zijn de belangrijkste indicatoren voor een nieuw dieptepunt.

Het enige aspect dat op een potentiële pump duidt, is de ondersteuning van de wekelijkse exponential ribbon.

Bitcoin is niet verder dan $7.700 gedaald en weer boven $8.000 geklommen. Maar is deze support echt sterk genoeg?

Four Wave Theory: bitcoin koers historisch verklaard

Maar laten we ook even uitzoomen. Misschien kunnen we ons antwoord vinden in de basisprincipes van Bitcoin.

De Four Wave Theory (4WT) is gebaseerd op Bitcoins historische prijsbewegingen van de afgelopen tien jaar en de terugkerende overeenkomsten die een belangrijke rol spelen voor het gedrag van Bitcoin.

Daarom weten we dat Bitcoin de neiging heeft terug te gaan naar waar het allemaal begon.

Voordat een bullmarkt begint, hebben we altijd de laatste dip waar Bitcoin zijn bodem vindt tijdens de bear market.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat koers doorstoten naar $9.000 vóór correctie?

In de afgelopen tien jaar ging Bitcoin altijd (3x) terug en testte het prijsniveau, dat gold als de laatste krachtige support tijdens de bear market was.

Telkens wanneer dit prijsniveau werd gebroken, daalde Bitcoin voor de laatste keer en vond de koers een bodem.

Een bullmarkt begint met het moment waarop Bitcoins weer boven dit niveau komt en teruggaat om te testen, het is niets anders dan een swing-trade.

Dit zeer belangrijke prijsniveau ligt op ongeveer $6.052, wat ook zeer dicht bij het 0.78 Fibonacci-niveau ligt.

Deze loopt van de onderkant ($3.170) tot de bovenkant van de huidige golf ($13.870).

Gezien de genoemde bear flag formatie is deze koersdoel nog logischer. Er is ook een andere terugkerende gelijkenis die deze daling een grotere kans geeft.

Nadat het hoogste punt van een wave is bereikt, beweegt Bitcoin altijd binnen een dalend kanaal.

Telkens wanneer het de channel line voor de derde keer test, beweegt BTC naar de hoofd trendlijn en verder omhoog.

Momenteel hebben we slechts twee tests van de kanaallijn gehad, en Bitcoin is op weg naar beneden nadat hij de hoofdtrendlijn is afgewezen op $11.331.

Eerst omhoog naar $9.000 en dan weer dippen?

Tot slot is een grote daling naar de $6.000-zone momenteel het meest waarschijnlijk.

Als dat gebeurt, verwachten we in zeer korte tijd een zeer grote bounce naar $7.400. Aangezien Bitcoin op moment van schrijven al boven $8.380 is gestegen, zien we mogelijk een test van de zone 200MA of $9.000 vóór de laatste grote dip.

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...