Stablecoin van Binance krijgt nieuwe status in VS na akkoord waakhond
De aan de dollar gekoppelde stablecoin van Binance heeft groen licht gekregen van de financiële waakhond van New York. En dat betekent dat banken en financiële instellingen het mogen gaan gebruiken zonder verdere goedkeuring van (andere) autoriteiten.
Binance USD
Het New York Department of Financial Services (NYDFS) heeft deze week zijn “Greenlist” bijgewerkt. En daar staat de Binance USD (BUSD) stablecoin dus op.
De lijst bestaat uit twee onderdelen:
Binance zei dat BUSD al bij de lancering in september 2019 door de NYDFS was goedgekeurd (voor custody). De beurs had echter nog een extra akkoord nodig om daadwerkelijk gelist te kunnen worden. Er zit namelijk een verschil tussen de lijst met ‘custody’ coins en ‘coins approved for listing’.
Ripple en Ethereum Classic behoren bijvoorbeeld wel tot de eerste lijst, maar niet tot de tweede.
Dit betekent dat banken nu BUSD kunnen bewaren en noteren zonder voorafgaande toestemming van de NYDFS. Ze moeten de toezichthouder echter nog wel op hoogte stellen voordat ze dit gaan doen.
Samuel Lim, de Compliance Officer van Binance, vertelt aan CoinDesk dat BUSD “op onmiddellijke basis” kan worden geaccepteerd door partijen die hiervoor een licentie hebben.
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Dus als JP Morgan morgen besluit om BUSD te gebruiken, kunnen en kunnen ze dat direct doen.”[/penci_blockquote]
Akkoord van toezichthouder
BUSD is een white-label stablecoin van de Paxos Trust Company. Dit bedrijf kreeg in 2018 van de NYDFS goedkeuring om stablecoins uit te geven.
Naast de BUSD staan ook Bitcoin, Ether en Litecoin op de Greenlist van NYDFS, net als andere stablecoins zoals de Gemini Dollar (GUSD) en Paxos.
Het is alweer bijna een jaar geleden dat Binance abrupt de stap maakte naar en aparte Amerikaanse beurs. Onder de naam Binance U.S. kon het gereguleerd opereren in de Verenigde Staten. Het handelsplatform is overigens nog steeds niet beschikbaar in New York.
Banken mogen in Amerika nu ook Bitcoin custody diensten gaan aanbieden. Vorige maand kregen ze namelijk akkoord van de Comptroller of the Currency (OCC) om Bitcoin van/voor hun klanten in bewaring te nemen.