Bitcoin (BTC) analyse: koers op $11.850, gaan we $10.000 testen?

342 totale weergaven

De bitcoin (BTC) koers staat op dit moment rond $11.850, we zitten al een geruime tijd boven de grens van $10.000. Maar blijft dat zo?

Begin deze week is er een enorme short positie geclaimd van 21.000 BTC op Bitfinex. Dat was 70% van alle openstaande short posities. Dat wil zeggen dat een grote speler zijn margin positie heeft omgezet in een exchange positie. Dit gebeurt buiten de orderboeken om en heeft geen invloed op de prijs. Toch werd er een dump verwacht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kort erna heeft Bitcoin de support rond $10.000 getest en blijkt daar succesvol in. De prijs steeg gelijk weer richting de $12.000. Daarbij schoten de momentum indicators over en lijkt het erop dat een dip op korte termijn aannemelijk is.

Gaan we hierbij opnieuw de $10.000 testen?

Bitcoin 4 hour chart

De support rond de $10.000 blijkt sterk te zijn ondanks het claimen van een hele grote short positie op de markt. Er werd veel gespeculeerd over het dalen van de prijs en dit is ook gebeurd. Maar zonder veel impact en uiteindelijk kwam de prijs snel weer terug op het level rond de $12.000.

Het sluiten van die positie kan ook juist bullish worden opgevat. Een hele grote speler heeft waarschijnlijk zijn positie met verlies geclaimd omdat hij verwacht dat hij niet meer op winst uit kan komen.

Bitcoin 4h chart 4 juli 2019

Bitcoin (BTC) analyse: koers op $11.850, gaan we $10.000 testen?

Een stijging op lange termijn blijkt tot nu toe ook altijd het geval te zijn. Echter ziet het er op de korte termijn uit dat we nog een keer de $10.000 of lager gaan testen. Gekeken naar de 4h chart zien we lower lows en lower highs.

Dat betekent vaak dat er een dump aan zit te komen. Momentum indicators duiden hier ook op. De Stochastic zit na een relatief kleine pump al gelijk hoog in overbought regionen. Echter kan een consolidatie op dit level zorgen dat indicators "afkoelen" en de pump wordt voorgezet.

Bitcoin daily chart

Op de daily chart van Bitcoin is goed te zien dat deze test voor een mooie drop heeft gezorgd in momentum indicators. Er was dus weinig volume ten opzichte van de gedaalde prijs.

Bitcoin (BTC) analyse: koers op $11.850, gaan we $10.000 testen?
Bitcoin daily chart 4 juli 2019

Er lijkt genoeg ruimte te zijn voor een stijging gekeken naar de daily chart. Een wellicht kleine daling op zeer korte termijn lijkt aannemelijk maar grotere timeframes duiden wederom op een sterke voorkeur omhoog.

Bitcoin Magazine nieuwsupdate

Bij Bitcoin Magazine hebben we tegenwoordig ook een wekelijkse nieuwsupdate. In deze aflevering bespreken we de bitcoin futures, Binance en cryptomunten van (centrale) banken.