Deze bitcoin beurs heeft 33.449 BTC achter de hand, 0,18% van alle voorraad

948 totale weergaven

BitMEX heeft haar verzekeringsfonds substantieel aangedikt in 2019. In een jaar tijd is het bitcoin (BTC) tegoed met 63% gegroeid. De exchange uit Hong Kong bezit nu ruim 33.449 bitcoin, 0,18% van alle circulerende bitcoin op de markt.

Elke crypto exchange heeft een eigen verzekeringsfonds om schades op te vangen. Bijvoorbeeld als een fonds gehackt wordt zoals Binance dit jaar overkwam.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin fonds BitMEX

Uit recente data op de blockchain blijkt de continue accumulatie van bitcoin door BitMEX. Volgens de bekende (security) onderzoeker Jameson Lopp gaat om het om 0,18% bitcoin van alle bitcoin.

Ervan uitgaande dat een deel van de gedolven BTC verdwenen is, ligt dit percentage in werkelijkheid nog hoger.

Volgens Beincrypto is de continue groei van het fonds opmerkelijk, omdat het volume van de exchange in 2019 een dalende trend vertoonde. Het huidige volume zit op hetzelfde niveau als op november 2018, op het hoogtepunt van de cryptowinter.

BitMEX is vooral populair onder Europeanen, zo bleek uit data eerder deze maand.

Na OKEx en Huobi is BitMEX de derde derivatenbeurs ter wereld, zo blijkt uit cijfers van het Britse Skew Markets. Het Nederlandse Deribit heeft een marktaandeel van 1,6% verworven.

Deze bitcoin beurs heeft 33.449 BTC achter de hand, 0,18% van alle voorraad

bron: The Block Crypto

Crypto exchanges en bitcoin

Een trend in de markt is dat exchanges steeds meer bitcoin gaan oppotten in de (oorlogs) kas. Een deel van de cryptobeurzen is semi-gereguleerd in niet-Westerse regimes of belastingparadijzen.

Beurzen zoals BitMEX, Bitfinex, Bitstamp en Kraken hebben ruim één miljard dollar zélf in bezit.

Sommige beurzen houden als derde partij bitcoin voor beleggingsfondsen onder beheer. Zo heeft Coinbase Custody circa 7 miljard dollar aan BTC onder management.

Op de cryptomarkt is een consolidatieslag gaande. Zo nam Binance recent FTX over voor een onbekend bedrag. Hiermee wil CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao de marktleiders op de bitcoin opties en futures beurzen uitdagen.

Het centraal opslaan van bitcoin stuit op verzet binnen de bitcoin community, die pleit voor eigen beheer van de sleutels. Aanstaande 3 januari 2020 is er weer een Proof of Keys evenement, georganiseerd door goldbug Trace Mayer.

Lek

BitMEX ligt nog steeds onder de loep bij de Amerikaanse toezichthouder CFTC. Zo zou de exchange Amerikaanse beleggers als klant hebben bediend zónder daarvoor een licentie te hebben.

Dit jaar kwam BitMEX ook in de verlegenheid door ‘duizenden email-adressen te lekken’ in een massamailing.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...