Bitcoin (BTC) schommelt bij $9.900, altcoins fors in de plus, Dash uitschieter

Bitcoin (BTC) zit weer in een stijgende lijn na de dip van gistermiddag naar $9.145. Sindsdien schommelt de prijs tussen de $9.600 en $9.900. De koers ervaart de nodige weerstand bij (voor de tweede keer dit jaar) door de $10.000 grens te breken.

Altcoins stijgen hard mee: diverse ‘alts’ staan in de dubbele cijfers zoals Litecoin, Bitcoin SV, Dash, Chainlink, NEO en Tezos.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) schommelt bij $9.900, altcoins fors in de plus, Dash uitschieter

BTC koers afgelopen 24 uur, bron: Coincap.io

De totale ‘market cap’ op moment van schrijven is $269 miljard, na de dip gistermiddag naar $248 miljard. Ter vergelijking: vorige week donderdag rond deze week was de markt $311 miljard waard.

Bitcoin (BTC) schommelt bij $9.900, altcoins fors in de plus, Dash uitschieter

Totale marktwaarde 11 – 18 juli, bron: Coinmarketcap

Bitcoin (BTC) update

Wat vindt cryptotwitter van de koers?

Luke Martin ziet de zone $9.700 / $9.800 als een belangrijke supportzone. Tot nu blijft de koers daarboven.

Bitcoin Jack noteert een aantal mogelijke scenario’s voor BTC.

Altcoins in de plus, Dash sluit deal met boekingssite Travala.com

De meeste altcoins staan ook in het groen, na maandag een correctie op de cryptomarkt begon. Opvallende stijgers zijn Dash, Bitcoin SV en Litecoin. Ook Tezos, Chainlink en NEO staan in de dubbele cijfers.

Op boekingssite Travala.com kan nu ook met cryptomunt DASH afgerekend worden. Deze site stunt met kortingen op reizen en hotels.

Zodra je met DASH afrekent, krijg je 5% van het bedrag terug in DASH. Eerder deze week is de cryptomunt in verlegenheid gebracht door de hack op MyDashWallet, een extern project buiten de Dash Core Group.

Nieuwsoverzicht

Een overzicht van enkele artikelen van het afgelopen etmaal.

1. ‘Institutionele beleggers vinden weg naar bitcoin en cryptomarkt’

Volgens fondsmanager Grayscale stroomt er vanuit instanties veel nieuw kapitaal de cryptomarkt in. Het bedrijf beheert nu voor $2.7 miljard aan digitale assets. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) leverde inleggers een winst op van 178.8% dit kwartaal. Ook het Grayscale Digitale Large Cap Fund heeft een nette score: 147.6%.

2. IMF: cash vervangen door ‘centrale cryptomunten’ (CBDC’s) en stablecoins

Central bank digital currencies (CBDC’s) en stablecoins hebben de toekomst in digitale betalingen en transacties. Dit zegt David Lipton, Acting Managing Director bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij is tweede man bij het instituut, na directeur Christine Lagarde.

3. Facebook op de gril bij de Senaat vanwege Libra en Calibra

David Marcus, de blockchain lead van Facebook, is in de Amerikaanse Senaat uitgebreid gehoord over de Libra cryptomunt en de Calibra wallet. Volgens commentatoren is de techreus uit Mountain View ‘gegrild’ door de senatoren, die zich zeer kritisch uitlieten over de reputatie van Facebook op het gebied van privacy.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...