Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers verder dalen onder $7.000?

1127 totale weergaven

Door Altcoinbase Bitcoin (BTC) handelt op dit moment voor $7.464 bij Bitstamp (-0,4%) en blijft dus onder de $7.500 koersen. Wat gaat de koers doen? Lees de analyse van Altcoinbase.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek van Bitcoin zitten we vooralsnog in een dalende trend sinds het hoogtepunt bij $14.000 eind juni. Met de nadruk op vooralsnog, want deze kan ieder moment uitbreken naar (verder) beneden, en waar komen we dan uit?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat zijn dan de support levels voor bitcoin? Kijken naar volume, dan ziet het er momenteel niet al te best uit. Qua market cap zijn we ten opzichte van gisteren drie miljard dollar gezakt. Met andere woorden: nog geen serieuze kopers voor bitcoin.

De vraag is dan ook, bij welke prijs wil men bitcoin wél gaan kopen? Is dat het “golden pocket” niveau die ligt tussen $7.200 en $6.900? Dit zou helemaal niet zo’n gekke gedachte zijn. Mocht die support levels het niet gaan houden, dan hebben we altijd nog de $6.000 range welke uitkomst kan bieden voor bitcoin.

Reden om dit te denken is omdat daar genoeg support zit voor BTC. Zie de onderstaande grafiek voor meer informatie omtrent de eventuele koers voor bitcoin.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers verder dalen onder $7.000?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek van bitcoin zoomen we verder in op de situatie. We kunnen eventueel een trendsupport lijn ontdekken die al staat sinds februari van dit jaar.

Ik heb hier een potentiële koersverloop ingetekend, wat weleens zeer interessant kan worden voor bitcoin. Wat we nog steeds missen is een grote hoeveelheid volume.

We zouden heel mooi nu kunnen bouncen op die trendsupport. Gaat dat niet lukken en we zakken er doorheen, dan is golden pocket level een goede optie, maar we kijken dan ook direct naar het nu nog zijnde trendsupport, wat dan wellicht gaat fungeren als trend resistance.

Dit zal dus zomaar roet in het eten kunnen gooien voor bitcoin in de korte toekomst. Zie chart voor meer info.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers verder dalen onder $7.000?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Ik heb op de 4-uurskaart wat meer naar de directe support en resistances gekeken voor bitcoin. We zien hierbij een heel mooi resistance blok, welke loopt van $7.800 tot $8.000.

Dit zou een hele logische afwijzing kunnen zijn. Ik verwacht ook dat als we die kant nu opgaan, dat er daar een rejection komt en dat we uiteindelijk verder terug naar golden pocket level gaan ($7.200 tot $6.900, zie de onderstaande grafiek, red.)

Dit zou een heel mooi inkoop moment zijn in mijn optiek. Mijn verwachting is dat daar genoeg kopers zijn voor bitcoin om in ieder geval een prijsimpuls te geven.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers verder dalen onder $7.000?

‘Nog geen inkoopmoment’

Bitcoin is voor mij nog niet op een inkoopmoment, dit zal voor mij liggen rond het ‘golden pocket level’. Ik verwacht daar wat kopers voor bitcoin. We gaan het de komende dagen zien.

3x per week een bitcoin update in video vorm? Check ons Youtube-kanaal.

Praat mee in onze Telegram groep

Mocht je willen leren traden? Check dan onze cursussen op onze website.