‘Bitcoin (BTC) koers gaat nog richting $6.000 dippen’, aldus deze analist

De koers van Bitcoin (BTC) blijft het momenteel lastig vinden om stabiel te blijven. Sinds afgelopen donderdag is de prijs weer redelijk gezakt en heeft daarmee veel onrust veroorzaakt op de markt.

En ondanks dat de reactie op $6.800 redelijk bullish lijkt, is het niet ondenkbaar dat we nog lagere prijzen gaan zien. Er zijn meerdere opties mogelijk en het is goed om dit wederom te onderzoeken in een technische analyse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) analyse

Het breken van $8.000 waar een belangrijk support level ligt, heeft gezorgd voor een katalysator omlaag. De bearish signalen blijven sterk waardoor de koers een klap naar $6.800 heeft gemaakt.

Recht door belangrijke supportlevels tussen de $7.400 en $7.800. En ondanks een aardige reactie op de support van $6.800, zien we zelfs op hogere timeframes gelijk nieuwe negatieve signalen.

Een prijs rond $7.000 lag al in de verwachting als een kanshebber voor een goede sterke bounce omhoog. Na het uitblijven van die reactie raakte de prijs al snel $6.800 waarna er wel een sterkere reactie optrad richting de $7.300. Echter lijkt dit voor nu niet genoeg om het tij te gaan keren.

Er is nog steeds weinig koopkracht wat bevestigd wordt met momentum indicators. Deze lijken wederom met de minste beweging overextended te zijn. Ze vliegen de overbought regionen in, en maken snel een reversal opnieuw naar beneden.

Bitcoin daily chart 24 November 2019

'Bitcoin (BTC) koers gaat nog richting $6.000 dippen', aldus deze analist

Nieuwe lows naar $6.000?

Het lijkt er op dat het onvermijdelijk is dat er mogelijk nieuwe lows worden gemaakt richting $6.000. En hiermee wordt gelijk het oude breakout level getest, het level waar de koers doorheen schoot na het testen van $3.500.

Dat zou het sterkste supportlevel moeten zijn, die we tot nu toe zijn tegengekomen. En kan ook een hele grote bounce veroorzaken naar boven. Wellicht richting nieuwe highs.

Een stuk verder inzoomen naar de hourly en er is weer een consolidatie boven de $7.200. Dit kan een afkoeling van indicators als de Stoch veroorzaken.

Wat de kans op een nieuwe drop naar beneden wellicht bemoeilijkt. Of kan zorgen voor een tijdelijke pump omhoog richting resistance levels als $7.800 zo voor het eind van de week.

'Bitcoin (BTC) koers gaat nog richting $6.000 dippen', aldus deze analist
Bitcoin hourly chart 24 November 2019

Bearish trend, testen van $6.000?

Kort samengevat zien we duidelijk een bearish trend met daarin de mogelijkheid om een erg belangrijke support te gaan testen welke rond $6.000 ligt. Hiermee is er veel onrust op de markt veroorzaakt en kan de markt grillige wicks laten zien, waarin veel geld te verliezen is.

Op korte termijn is een pump naar $7.500 tot $7.800 te zien, maar dan zal er meer koopkracht moeten komen. Welke tot op heden helaas nog uitblijft. Maar ineens spontaan op kan zetten. Het is en blijft de komende dagen/weken een erg onrustige markt!