Bitcoin (BTC) Update: koers op spannend punt, nieuwe bullrun op komst?

981 totale weergaven

Het stijgen van Bitcoin (BTC) boven de $10.000 lijkt tot nu toe een zeer stabiele koers te geven. Met aardig wat volatiliteit waar bears geen grip op weten te krijgen. Dat is een positief signaal dat de koers klaar is om wellicht verder te stijgen.

Al zijn we nu op een zeer spannend punt terecht gekomen. Waarbij we in het verleden gezien hebben dat de koers erg veel moeite heeft om verder te stijgen, met als gevolg flinke dalingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot dusver ziet het er dus positief uit, er is voldoende bullish kracht en onderliggende support. Een kantelpunt met daarbij de overwegende kans op stijgen. Al is het een spannend punt, en kan de minder positieve reactie erop zorgen voor een fikse daling.

Bitcoin (BTC) Update

Met een prijs rond $11.700 ziet het er naar uit dat de koers van Bitcoin aardig stabiel begint te worden na het langverwachte breken van $10.000. Volume blijft bullish en support levels lijken zich steeds sterker te maken.

Het lange consolideren rond $9000 heeft ervoor gezorgd dat de koers rustig heeft kunnen stijgen. Wat zorgt voor een sterkere basis, en minder kans op een snelle daling.

Rond het level van $11.700 zijn we wel op een heel spannend punt terecht gekomen. Het punt waar we zagen dat de koers van Bitcoin moeite had om door te stijgen aan het begin van de grote bullrun eind 2017.

En waar Bitcoin een jaar geleden stuitte op een zeer sterke resistance, gevolgd door een flinke dip richting $4.000. Het is dus van belang dat de koers staande weet te houden.

Bitcoin weekly chart 9 augustus 2020

Bitcoin (BTC) Update: koers op spannend punt, nieuwe bullrun op komst?

‘Weerstand bij $12.000’

Als we daarbij de weekly chart pakken, zien we de duidelijke support en resistance levels waar de koers telkens flink op lijkt te reageren. Met daarbij de sterke weerstand rond $12.000, waar de koers nu tegenaan hikt. Een uiteindelijke doorbraak kan voor flink wat volatiliteit zorgen.

Met daarbij weer een nieuwe stop rond $14.000. Omdat we hiermee ook in regionen komen welke nauwelijks getest zijn en maar kort bezocht zijn. Is het lastig te zeggen wat een mogelijke stijging daarna zal doen.

Een daling zal momenteel voldoende vangnetten tegenkomen met daarbij een inmiddels sterke support op $10.000.

Dat level zal niet zomaar breken en wellicht voor een nieuwe consolidatie kunnen zorgen alvorens de koers weer verder stijgt.

Al is het goed om dat level in de gaten te houden met een daling, gezien de koers in het verleden flinke dips heeft weten te maken na het niet succesvol doorbreken omhoog.

Bitcoin daily chart 9 augustus 2020

Bitcoin (BTC) Update: koers op spannend punt, nieuwe bullrun op komst?

‘Veel support levels’

Op de daily chart zie we de vele support levels naar beneden tussen $11.000 en $10.000. Wat we vorig jaar een stuk minder zagen. Daar was te zien dat elke stijging gevolgd werd door een zelfde daling en weinig kans kreeg tot stabiel staande blijven.

Nu zien we meerdere sterke candles welke waarschijnlijk kort consolideren boven $11.000. Om daar de kans te creëren verder te stijgen.

De eerst halte voor nu lijkt dus weer de test van $12.000. Met daarbij goede hoop op een doorbraak. De grootste weerstand daarna ligt op $14.000, welke in het verleden flinke volatiliteit heeft veroorzaakt. Gezien de reacties in het verleden rond dit punt.

Is het goed om te kijken naar de onderliggende support welke flink sterk aan het worden is tussen $11.000 en $10.000. Het breken daarvan kan wellicht een flinke dip veroorzaken. Maar we zien dat bullish volume erg sterk is, en de kans op stijgen momenteel het grootst.