Bitcoin (BTC) Update: Prijs boven $10.000 na sterke start 2020

Technische analyse De start van 2020 met een prijs van Bitcoin (BTC) rond $7.200 leek een goede basis te zijn voor de start van een bullish trend. Nu een maand later zien we de zeer sterke koers over de magische grens van $10.000 stijgen. Met nog meer dan genoeg kracht om stand te houden en te zorgen voor meer.

Het doorbreken van $10.000 volgt op een stijging van $3000 in de afgelopen maand. Wat ten opzichte van de start van het jaar een stijging is van 40%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee kunnen we langzaam concluderen dat we in een zeer sterke bullish trend zijn terecht gekomen. En de neerwaartse lijn van 2019 én 2018 achter ons kunnen laten.

Bitcoin (BTC) analyse

Met een prijs van Bitcoin boven $10.000 zitten we in een wat onrustige en onvoorspelbare zone. Het is een belangrijk psychologisch level, die in het verleden al meerdere keren is gebroken. Maar let op: ook weer terugviel naar lagere prijzen.

In de huidige trend lijken we echter een voordeel te hebben richting een stijgende koers en is de kans groot dat we een nóg hogere koers zullen zien.

Gekeken naar de daggrafiek zien we de sterke stijging van de afgelopen maand. Hier zien we ook dat de prijs goed stand kon houden bij lichte bewegingen omlaag.

Dat heeft ervoor gezorgd hebben dat er zeer sterke support levels zijn ontstaan. Een beweging volgens het boekje, om het zo te noemen.

Bitcoin daily chart 9 februari 2020

Bitcoin (BTC) Update: Prijs boven $10.000 na sterke start 2020

Tijdelijk kosteloos! Beheerd beleggen in cryptoproducten

Consolidatie op komst?

Wanneer we de huidige beweging bekijken zien we dat momentum indicators weer ver in overbought regionen zitten. Een teken dat er een lichte retrace of consolidatie nodig is om ook de $10.000 veilig te kunnen stellen.

Op het moment van schrijven lijkt de koers stabiel te hangen rond de $10.100. Een goede basis maar wellicht nog niet sterk genoeg om te houden. Zeer sterke support levels liggen rond $9600 en $9200, welke meer dan genoeg kunnen houden.

Wanneer we inzoomen naar de hourly chart, zien we hetzelfde beeld. De koers hangt momenteel tegen een zeer sterke resistance aan. Welke al een kleine reject heeft gemaakt.

Tevens zijn momentum indicators op lagere timeframes ook overbought. Zowel op hogere als lagere timeframes kijken we naar een lichte correctie net onder de $10.000 of een consolidatie op het huidige level.

Bitcoin hourly chart 9 februari 2020

Bitcoin (BTC) Update: Prijs boven $10.000 na sterke start 2020

Doorstijgen naar $11.000?

Echter bestaat de kans dat we gewoonweg doorstijgen en geen stops meer maken. Hetzelfde wat er de vorige bullrun gebeurde maar wat de koers zwak maakt. Wanneer ook de massa weer gaat instappen zullen we een ongecontroleerde stijging gaan zien.

Als dit ook echt het geval gaat worden kunnen we wederom een zwakke koers opbouwen en zal een bearmarkt op de loer liggen. Al zien we momenteel hier geen tekenen van, en lijkt elk level zeer sterk stand te houden met lichte correcties en consolidaties. We zitten in een sterke markt!