Beurzen ‘verliezen’ $5 miljard aan Bitcoin (BTC) in 2020

De hoeveelheid Bitcoin (BTC) dat op beurzen staat blijven dalen. Deze trend is al enige tijd aan de gang, maar het blijkt dat er nog geen einde komt aan deze netto uitstroom. Suggereert dit dat kleine beleggers en whales aan het accumuleren zijn en dat trading afneemt?

Bitcoin op beurzen

Volgens data van CryptoQuant zijn de reserves van alle beurzen gedaald tot 2,4 miljoen BTC. Als je dit met de huidige spotprijs omrekent komt dit neer op $25 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vergeleken met oktober 2019, exact één jaar geleden, was dit nog 2,8 miljoen BTC. Daarmee is er in een jaar tijd $5 miljard van de beurzen afgehaald.

Beurzen 'verliezen' $5 miljard aan Bitcoin (BTC) in 2020

Als je heel sec naar deze afname kijkt, kun je hier een aantal redenen achter zoeken.

Bewaren of verkopen?

Wanneer de instroom op de beurs afneemt, betekent dit dus vaak dat de bereidheid om BTC te verkopen onder beleggers afneemt. Als je als gebruiker Bitcoin op een beurs hebt staan heeft dit alleen nut als je deze óf wilt verkopen óf wilt bewaren. En nu deze tweede reden schijnbaar minder sterk wordt, kan dit ook gevolgen hebben voor de prijs.

Een beurs met veel Bitcoin en weinig USDT zorgt immers voor een heel ander orderboek dan een beurs met veel USDT en weinig Bitcoin.

Een andere grafiek van CryptoQuant toont de trend van de netto-instroom van Bitcoin in beurzen in hetzelfde tijdsbestek.

Beurzen 'verliezen' $5 miljard aan Bitcoin (BTC) in 2020

De hack van KuCoin resulteerde eerder deze week nog in een spike. De hackers stalen meer dan 1.000 BTC die ze uit de hot wallet van de exchange haalden.

Een andere reden van de afname kan zijn dat men content is met de huidige prijs. De koers van Bitcoin staat al een geruime tijd boven de $10.000 en wellicht geeft dit de trader vertrouwen voor de lange termijn. Bitcoin staat inmiddels al 65 boven deze grens, en dat is nog nooit eerder zo lang voorgekomen.

Mede hierdoor lijkt de koers de op één na beste kwartaalsluiting te gaan maken. Vannacht gaat het derde kwartaal van dit jaar aan z’n eind komen. Bitcoin wist alleen in Q4 van 2017 hoger te eindigen.

Wil je doorpraten over het nieuws? Kom eens in onze Telegram chat!