Bitcoin in week 44: BTC prijs, Arnhem Bitcoinstad & Lightning, Chili en Italië
Weer een interessante week voor bitcoin (BTC) met aandacht voor de prijs, adoptie van bitcoin als betaalmiddel in zowel westerse landen als in landen van hyperinflatie.
Zo hebben we bericht over de ontaarde situatie in Chili en de opkomst van bitcoin als betaalmiddel in Italiaanse webshops.
Bitcoin en andere cryptovaluta zijn in toenemende mate ook populair onder diaspora. Zo is er naar schatting in 2019 vanuit het buitenland in totaal voor $3,7 miljard overgemaakt naar Venezolaanse gezinnen.
Verder deze week: de lancering van de nieuwe podcastserie "Hup Bitcoin". Patrick van der Meijde van Bitkassa en Arnhem Bitcoinstad bijt de spits met een verdieping over het Lightning Network. De presentatie is in handen van Robin Heester.
We hebben een Hup Bitcoin chat op Telegram ipgericht om lekker te discussiëren over bitcoin (only).
Bitcoin (BTC) prijs: stilte voor nieuwe storm?
De prijs van bitcoin (BTC) is dit moment van schrijven $9.260 en gaat vooral zijwaarts de afgelopen dagen met weinig prijsactie.
De koers schommelde deze week tussen de $9.000 en $9.760. In perspectief: vorige week, voor de pomp boven de $10.000, zat de prijs nog bij $7.500.
Als we uitzoomen ziet het er voor BTC helemaal niet zo slecht uit, vindt analist John van Meer in zijn technische analyse van zaterdag.
Voorlopig blijft echter het breken van $9.442 uit:
[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Op macroniveau is er een bullish spinning top gevormd op de maandgrafiek, wat potentieel een ommekeer betekent voor de koers, waarbij de koers weer flink kan gaan stijgen volgens scenario 1 of 2.
Volatiliteit zal terugkomen zodra de koers op de 4uur grafiek de $9.442 weet te breken of door de 12/26EMA’s breekt om de $8.800 dollar op te gaan zoeken. Als de $9.442 wordt gebroken weten we dat de bodem/higher low gevormd is en dat de koers weer omhoog gaat![/penci_blockquote]
BTC prijs afgelopen 2 weken (bron: Cryptocompare)
Tweet van de week: PlanB nuanceert eigen model
Bitcoin heeft een aantal unieke eigenschappen. Zo is het schaars, digitaal, veilig en decentraal. Het maximale aantal bitcoin is 21 miljoen stuks. Niets meer en niets minder. De asset heeft een (steeds) zeer lage inflatiegraad.
De anonieme Nederlandse kwantitatieve marktonderzoeker (‘quant’) PlanB heef een statistisch bewezen analysemodel bedacht om de prijsontwikkeling van een schaars preciezer te kunnen bepalen.
In dit geval bitcoin, maar het model werkt ook op goud en zilver, wat weer in het voordeel spreekt van dit in maart geïntroduceerde stock-to-flow-model (SF). Hij ontvangt regelmatig kritiek op het model, maar weet dat steeds inhoudelijk vakkundig te pareren. Zo ook deze week op de vraag: hoe houdbaar is het model?
In een recente tweet nuanceert hij het model door te stellen dat het model maximaal drie halvening events het volhoudt. Hij blijft bij de voorspelling dat de koers ergens in 2021 naar $100.000 stijgt en dat de 1 miljoen dollar in 2025 gebroken wordt.
I normally don't deploy statistical models 120+ years out into the future. I would be happy if the model holds for 1 or 2 or maybe 3 more halvings. Especially since BTC is measured in $ .. who knows what happens with $ if the FED keeps doing more QE (money printing).
— PlanB (@100trillionUSD) October 31, 2019
Nieuwe podcast Hup Bitcoin!
In aflevering #0 een interview met Patrick van der Meijde, oprichter van Bitkassa en mede-initatiefnemer van Arnhem Bitcoinstad. Presentatie is in handen van Robin Heester.
Webshop: Astronaut op maan t-shirt!
Leuk nieuws! We hebben onze webshop gelanceerd, waar een supercool astronauten-shirt te koop is. Neem eens een kijkje.
Stageplekken bij New Block Media!
New Block Media, de uitgever achter bitcoinmagazine.nl en blockchainstories.com heeft per 1 december 2019 twee stageplekken.
We zijn op zoek naar derde – of vierdejaarsstudenten die gespecialiseerd zijn in online marketing, multimedia design of journalistiek.
Interesse? Neem contact op met Wessel Simons via [email protected].