Tim Draper: ‘Bitcoin naar $250.000’, BTC maar 2% van tijd duurder dan huidige prijs

In dit artikel kijken we naar de huidige prijs van Bitcoin (BTC), de prijs in het perspectief van de tijd sinds de grondlegging van het digitale goud en een voorspelling die Tim Draper doet over de toekomst van de cryptomunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC)

Op moment van schrijven kost één Bitcoin je ongeveer $11.750. Wat dat betreft is er vandaag weinig spannends gebeurd. Dat is maar 0,45% meer van gisteren. Vandaag was het betreft de koers dus ook een dag om snel te vergeten.

Tim Draper: 'Bitcoin naar $250.000', BTC maar 2% van tijd duurder dan huidige prijs

Er zijn enkele altcoins die een beetje winst pakten ten opzichte van BTC. Ravencoin groeide met 6,88% en Holochain pakte een winst van 16,04%. Crypto.com Chain (CRO) is de winnaar van de dag met een stijging van 17,82%.

Bitcoin in unieke range

De prijs van Bitcoin is overigens maar 63 dagen méér waard geweest dan het vandaag is. Cointelegraph maakt melding van dit interessante feitje dat Ceteris Paribus op twitter deelde. Vergeleken met andere altcoins staat BTC op eenzame hoogte.

Bitcoin bestaat vandaag (9 augustus, red.) 3870 dagen. Als slechts 63 dagen hiervan de Bitcoin méér waard is geweest dan de $11.750 en dat betreft dat slechts 2% van deze tijd. Bijna al deze dagen zijn terug te vinden in de periode van de bullrun van 2017 toen de munt overal in de media kwam. Een klein gedeelte van de dagen komt uit juni/juli dit jaar, toen BTC dicht bij de $13.000 kwam.

Voorspelling Tim Draper

Snel verder naar een interessante voorspelling van Tim Draper. De investeerder heeft een uitspraak gedaan dat Bitcoin (BTC) wel eens naar de $250.000 kan gaan. De tijdspanne die hij aan deze voorspelling hangt is 2022 (of begin 2023). “Het kan nog wat langer gaan duren als de munt de status van ‘safe haven’ blijft vasthouden. We kunnen met de huidige trend een kleine vertraging zien voordat de koers doorschiet naar het eerder genoemde doel.”

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Tim Draper”]“$250,000 by 2022, and I’m hedging a little, maybe Q1 2023,” he added.[/penci_blockquote]

Hij deed deze uitspraken in een interview met Yahoo Finance. De billionaire staat bekend om zijn uitspraken over Bitcoin. Eerdere voorspellingen van bijvoorbeeld John McAfee deden veel stof opwaaien. Draper heeft geen tegenprestatie tegenover zijn uitspraak gezet. We zullen pas over uiterlijk vier jaar weten of de gewaagde voorspelling van Draper uitgekomen is.

De munt consolideert meer dan Draper in eerste instantie verwachtte. “Ik dacht dat er op dit moment veel meer concurrentie zou zijn. Mensen zijn schijnbaar toch naar bitcoin toegegaan omdat het duidelijk gedecentraliseerd is, waar de munt van Facebook dit absoluut niet is.”

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCTim draper