Bitcoin in straatbeeld Hong Kong door actie community en non-profit

902 totale weergaven

Er gaan al een aantal dagen op Twitter foto’s rond van een tram in Hong Kong die vol met Bitcoin stickers zit. Inmiddels is er meer bekend over deze prachtige actie.

Bitcoin trams

De hele maand september zullen er in Hong Kong drie dubbeldekker trams rondrijden die zijn getuned met Bitcoin bestickering. Het gaat om de trams #33, #110 en #138. Maar het houdt niet op bij deze drie vervoersmiddelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door de hele autonome regio staat ook nog eens 20 reclameborden met een bijpassend ontwerp. Enkele dagen geleden gingen er al foto’s rond van zo’n bord voor de HSBC, de Hongkong and Shanghai Banking Corporation.

Wie zit er achter deze actie? De campagne is opgezet door de lokale Bitcoin community. Vanuit de non-profit organisatie Bitcoin Association of Hong Kong is deze actie gecoördineerd, terwijl de financiering is geregeld door donaties vanuit de community.

Bitcoin Association of Hong Kong

In een blogpost geven ze meer uitleg over deze actie.

De campagne heeft als doel om het nut, maar ook het risico van Bitcoin aan de man te brengen. Vooral in de context van aanhoudende financiële en economische veranderingen.

De billboards bevatten citaten van de schrijvers Stewart Brand en T.A.M. Craven, maar ook bekende termen die in de community gebruikt worden, zoals Be Your Own Bank.

Bitcoin in straatbeeld Hong Kong door actie community en non-profit

Onder de posters staat ook een duidelijke disclaimer die de risico’s van Bitcoin aankaart.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Bitcoin Association of Hong Kong“]”We hopen dat de campagne ons de gelegenheid zal geven om te kunnen praten over hoe Bitcoin past in een snel digitaliserende wereldeconomie, de kansen en gevaren van deze drastische technologische vooruitgang en de implicaties van digitale en controleerbare schaarste.”[/penci_blockquote]

De actie startte op 11 september en zal tot 8 oktober dit jaar blijven lopen. Het gaat om:

Deze Bitcoin advertentiecampagne is niet de eerste in de autonome regio. Minder dan een maand geleden publiceerde de Hongkongse krant Apple Daily een paginagrote advertentie voor BTC. Het ging hier om een anoniem persoon die de voorpagina van de krant had opgekocht.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCHong Kong