Volgens deze indicator staat de Bitcoin koers aan vooravond van stijging

890 totale weergaven

Het is weer tijd voor een portie hopium. Want volgens twee indicatoren staat de Bitcoin (BTC) prijs er prima voor. Sterker: áls de geschiedenis zich herhaalt, staat er een forse stijging voor de deur.

Difficulty Ribbon indicator

Op 28 september deelt marktonderzoeker Glassnode een belangrijke indicator: de difficulty ribbon compression van Bitcoin is uitgebroken naar een ‘koop-signaal’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze indicator vertelt iets over: de moeilijkheid van het minen maar ook of miners wel of geen moeite hebben om winstgevend te zijn.

De onderstaande grafiek laat de volgende dingen zien:

De oranje lijn is een compressie van meerdere gemiddelden. Hoe lager dit getal, hoe dichter deze gemiddelden bij elkaar zitten en hoe duidelijker de ommekeer van een trend is.

Zoals in grafiek te zien is, is de indicator uitgebroken boven deze 0,05. Wat zegt dat precies?

De difficulty ribbon compression is gebaseerd op de moeilijkheid van mining en de relatie tot de Bitcoin prijs. De metric is bedacht door statisticus Willy Woo. Hij gebruikt moving averages van de waardes van mining difficulty.

Als deze verschillende gemiddelden dicht bij elkaar komen, betekent dit dat er een verandering aan zit te komen.

Het laat zien dat miners niet perse hoeven te verkopen vergeleken met vorige perioden. Als zij hun bitcoin niet verkopen, kan de prijs herstellen en eventueel door stijgen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Glassnode op Twitter”]”De Difficulty Ribbon Compression zit in een opwaartse trend en is uit de groene ‘koop’ zone uitgebroken. Dat is de eerste keer sinds maart.”[/penci_blockquote]

Het lijkt er dus verdacht veel op dat er een nieuwe trend aan het ontstaan is, die wel eens goed kan uitpakken voor de Bitcoin prijs.

Hash Ribbons

De indicator is niet te verwarren met de Hash Ribbons, bedacht door Charles Edwards. Hoewel de hashrate niet los staat van de moeilijkheidsgraad (difficulty rate).

Op Twitter liet hij eerder deze maand al zien dat deze indicator voor het eerst sinds lange tijd weer op groen staat. Die score zegt iets over de miner capitulation yields. Met andere woorden: miners accumuleren hun Bitcoin meer dan deze te verkopen.

En dat is nu enkele maanden na de halvering van de block subsidy goed nieuws.

Bitcoin volume

Een andere grafiek die op Twitter veel aandacht krijgt, gaat ook over cycli die zich herhalen. Als de geschiedenis van Bitcoin iets vertelt over cyclus van dieptepunten naar hoogtepunten, ziet dat er ook goed uit.

De onderstaande grafiek laat zien dat een stijging van de BTC prijs niet ondenkbaar is.

Als de geschiedenis zich herhaalt, zal de prijs tegen het einde van volgend jaar zou de markt door de $300.000 heen kunnen gaan, schrijft Bitcoin Jack.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC