Bitcoin update: prijs op $8.323, BTC als investering voor de lange termijn

931 totale weergaven

In deze update vijf nieuwtjes over Bitcoin. Met onder andere: de prijs en koers van BTC en een uitspraak en voorspelling van de CEO van Bitmain over de komende maanden. Wil je graag meepraten over al het nieuws? Neem een kijkje in onze Telegramchat en discussieer mee!

1. Bitcoin (BTC)

Op moment van schrijven kost een Bitcoin $8.323. Dit is slechts 0,25% lager dan gisteren. Het handelsvolume zakt langzaam iets terug.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waar er de afgelopen tijd regelmatig dagen waren dat wij met ons allen voor $17 miljard aan BTC verhandelden, is het volume van het afgelopen etmaal $11,7 miljard.

De dominantie van Bitcoin is 65,68%. Ethereum (ETH) bezit 8,7% van de totale cryptomarkt.

Bitcoin update: prijs op $8.323, BTC als investering voor de lange termijn

2. Drie redenen om BTC te hebben

Vorige week presenteerde investeringsbedrijf VanEck een document waarin het Bitcoin onder de loep neemt als casus voor een belegging. Ze bekijken vanuit twee richtingen naar de activa.

Vanuit deze twee perspectieven ziet VanEck drie redenen om Bitcoin in íeder portfolio mee te nemen:

3. Bitmain over BTC

De medeoprichter en voormalig CEO van Bitmain denkt dat de prijs van Bitcoin zal blijven stijgen. Maar volgens Jihan Wu hoeft dit niet per se iets te maken hebben met de komende halving.

Heel veel analisten voorspellen een retest van de ATH rond de halving van mei 2020. Wu denkt dat de prijsstijging iets subtieler zal zijn. In tegenstelling tot de markt van het laatste kwartaal van 2017, denkt Wu dat de prijsstijging van BTC veel geleidelijk zal zijn.

Deze uitspraak deed hij op de World Digital Mining Summit in Frankfurt. Op dit moment zit de prijs in een short term prijscorrectie. Hij benadrukt ook dat het belangrijk is dat de miners blijven investeren in de efficiëntie van de mining apparatuur.

Hij zegt dit met het oog op de halving waar de blockreward omlaag gaat. Bepaalde (oude) mining apparatuur zal dan namelijk geen winst meer kunnen genereren.

4. BTC geplot in een grafiek

Hoe ziet het er uit als je álle transacties van BTC in een plaatje wilt vangen? PlanB deelt op twitter een grafiek met daarin de hoeveelheid transacties per blockheight. Bitcoin raakt steeds meer volwassen en wordt steeds beter in gebruik genomen!

5. Bullish op Bitcoin

Tot slot nog even een semi-serieuze tweet over de toekomst van BTC. Als je hier met zowel een optimistische blik en een lange termijn visie naar kijkt, is er namelijk nog ruimte genoeg om door te groeien. Zo laat CryptoBull ook zien in onderstaande tweet.

Bronnen: Cryptoglobe

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCupdate
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd