Bitcoin (BTC) koers herstelt boven $7.800 + nieuwsoverzicht

935 totale weergaven

Afgelopen nacht is de bitcoin (BTC) koers met ruim $150 dollar gestegen. De koers op moment van schrijven is $7.805 (+0,5%), aldus marktindex Messari.io. Altcoins zoals Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin laten ook voorzichtige plusjes zien. Binance Coin (BNB) stijgt met 6,7%. Analisten blijven gematigd positief over de ontwikkeling van de bitcoin koers. Eerst het nieuwsoverzicht met drie belangrijke nieuwtjes.

Nieuwsoverzicht: Adam Back, Microsoft en ECB

Een overzicht van het laatste nieuws op bitcoinmagazine.nl: Exclusief interview met bitcoin grondlegger Adam Back; Microsoft komt met toolbox voor programmeertaal ethereum en Europese Centrale Bank noemt de belangrijkste cryptomunten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. INTERVIEW Bitcoin grondlegger Adam Back: ‘BTC moet geen PayPal worden’

Adam Back is een oudgediende in de wereld van cryptografie en bitcoin. In 1997 vond hij ‘hashcash’ uit, dat proof-of-work systeem wordt in een iets andere vorm gebruikt voor cryptomunten als bitcoin. Naast cryptograaf is Adam Back ook een ondernemer. Hij is de huidige ceo van Blockstream.

2. Microsoft kondigt VeriSol aan: verificatie van ethereum smart contracts

Microsoft kondigt een open source ethereum (ETH) verificatieprogramma aan voor de programmeertaal Solidity. De tool krijgt de naam VeriSol–Verifier for Solidity. Wat betekent dit nu? Ontwikkelaars krijgen een toolkit om specificaties schrijven voor smart contracts.

3. Europese Centrale Bank: ‘Bitcoin, Ether, Ripple en Bitcoin Cash belangrijkste cryptomunten’

De Europese Centrale Bank (ECB) beschouwt Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) als ‘belangrijkste crypto assets’. Het Europese orgaan heeft een rapport uitgebracht welke implicaties cryptomunten hebben op de financiële stabiliteit, het monetair beleid en betalingsverkeer.

Analisten over bitcoin (BTC)

Bitcoin heeft met een min van 8,9% geen beste week achter de rug. Het rendement van de afgelopen drie maanden ligt echter nog boven de 100%.

Bitcoin (BTC) koers herstelt boven $7.800 + nieuwsoverzicht
1 week -8.84%
1 maand +34.03%
3 maanden +103.09%
1 jaar +3.39%

Wat verwachten de analisten van de koers? Uitgaande van een scenario waarbij bitcoin verder daalt:

Volgens Josh Rager is het gebied tussen grofweg $6.100 en $6.800 een belangrijke supportzone. Daalt de koers doorheen, dan is het laagst mogelijke punt $5.404 (fib. 0.618).

Op dit moment zit BTC rond de 0.236. fib.

Big Chonis ziet dat de RSI indicator op ‘50’ staat. Een niveau waar deze RSI indicator altijd boven heeft gezeten.

Analist Pierre ziet dat er weinig is veranderd is aan de koers. Er is nog steeds sprake van een bullmarkt.

Altcoins

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...