Bitcoin (BTC) koers consolideert rond $8.000, bulls zijn minder aanwezig

914 totale weergaven

De prijs van bitcoin (BTC) lijkt voorlopig te consolideren, stelt analist en trader John van Meer van De Bitcoin Consultant. Het effect van het uitstel van de bitcoin ETF aanvraag door de SEC heeft weinig invloed. In zijn vorige analyse behandelde hij het potentiële head and shoulders patroon van de bitcoin (BTC) koers. Die heeft zich niet nog uitgespeeld. Lees hier zijn nieuwe analyse van de dag – en weekgrafiek van de grootste cryptomunt.

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (onderstaande figuur 1) zien we dat de koers vorige week een (voorlopige) top heeft gemaakt en niet boven de $8.400 heeft kunnen komen. Het volume is de afgelopen weken oplopend geweest samen met de prijs. Dat is een bullish signaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze week begint echter bearish met een dip net onder de $7.600. Deze week lijkt het volume niet mee te komen, wat een bearish signaal is.

Maar het is natuurlijk nog maar het begin van de week. Op de lagere tijdseenheden is er te zien dat de koers wellicht in een evenwichtspatroon komt, wat het lagere volume verklaart; er wordt minder gehandeld.

De RSI bevindt zich nog steeds in overbought regio, maar lijkt nu af te koelen, wat nodig is voor de bulls om weer te kunnen stijgen. Vooralsnog is $8.400 een barrière waar de bulls nog niet doorheen breken. Zodra ze dat wel doen is het eerstvolgende doel $9.600.

Bitcoin (BTC) koers consolideert rond $8.000, bulls zijn minder aanwezig

Bitcoin (BTC) koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (onderstaande figuur 2) is te zien dat er zich een nieuwe lower high heeft gevormd en een higher low (zwarte lijnen). Het lijkt erop dat de koers consolideert en daarbij een evenwicht patroon aan het vormen is binnen deze lijnen. Daarbij tel ik de enorme wick naar beneden niet mee.

Dit is positief, want de bulls kunnen niet continu in een rechte lijn omhoog blijven gaan en het is gezond om dat in etappes te doen. Daarnaast is het bear volume lager dan de bull volume, wat ook een positief punt is.

Het is afwachten op meer signalen om een uitspraak te kunnen doen of de koers bearish of bullish uit het evenwicht breekt.

De afstand tussen de 21EMA (oranje lijn) en de koers wordt kleiner. Dat geeft aan dat de bulls minder aanwezig zijn. Zolang de koers boven de 21EMA blijft ben ik wel bullish. De prijs mag daarbij zakken tot $7.000.

Bitcoin (BTC) koers consolideert rond $8.000, bulls zijn minder aanwezig

Figuur 2: Er is een nieuwe higher low gevormd wat duidt op consolidatie. De prijs en 21EMA komen dichterbij elkaar.

Conclusie

De bulls lijken minder aanwezig te zijn zo in het begin van de week. De prijs zal de komende tijd waarschijnlijk bewegen tussen de $8.400 en $7.200 tot er een uitbraak naar boven of beneden komt. Het is wachten op meer bevestigende signalen voor duidelijkheid in de richting.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren.

Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Wil je het liever als seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten voor een datum!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars.

Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day) traden.

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.