Met bitcoin afrekenen aan de kassa? Breez mikt met nieuwe Lightning app op retailers

Charlie Lee, de man achter Litecoin, investeert in een bitcoin (BTC) wallet van de startup Breez. Het is niet zomaar een bitcoin wallet, maar eentje die ook het Lightning Network ondersteunt. Nu komt Breez met een nieuwe Lightning app voor retailers op de proppen.

Bitcoin Lightning app

De mobiele app van Breez is in juni gelanceerd en geïntegreerd met mobiele betaalapps zoals Fold, MoonPay en Bitrefill.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens gegevens die het bedrijf met CoinDesk deelde, heeft het in de maand oktober 4273 transacties verwerkt via het Lightning Network.

https://twitter.com/EscherApp/status/1207108711858262017

Het team van CEO Sheinfeld wil in 2020 een point-of-sale app gaan lanceren. Ze gaan het trading bedrijf Iternative Capital helpen om dit voor elkaar te krijgen.

De trading firm staat bekend om hun software library met de naam Escher. Hiermee kun je direct BTC kopen op het lightning met fiat geld. Op dit moment zijn er al retailers die de bètaversie van deze app testen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Perrin Ehlinger, eigenaar van de videogamewinkel Station Retro in Alabama.”]’We hebben ongeveer anderhalve maand geleden een test uitgevoerd en het werkte super. Ik hoop dat het eind december in de winkel kan worden geïntegreerd.'[/penci_blockquote]

Hij vertelt dat het proces verrassend eenvoudig is in vergelijking met andere self-custodial varianten. Zijn kleine bedrijf kan de volatiliteit en on-chain kosten van bitcoin niet aan. Daarom is deze wallet met de lage kosten van het Lightning Network een perfecte oplossing.

Kopen, verkopen en afrekenen

Chris Dannen, partner van Iterative Capital, zegt dat dit product via het banknetwerk Zelle een fiat on-ramp aanbiedt.

Bovendien werkt het handelsbedrijf samen met Lightning Labs om de gebruikerservaring van het netwerk te verbeteren door middel van Lightning Loop.

Dit is een dienst waarmee gebruikers fondsen kunnen opnemen, zonder dat ze hiervoor het payment channel moeten sluiten.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Je hoeft geen betaalkanalen te beheren. Je kunt de factuur met één handomdraai afrekenen. We kunnen een het hele proces met bitcoin faciliteren – kopen, verkopen, afrekenen – in vier seconden.”[/penci_blockquote]

“We verwachten binnen twee jaar serieuze inkomsten te genereren naarmate het netwerk groeit,” zei Sheinfeld. Hij deelt ook zijn plannen om een ‘channel management marktplaats’ te ontwikkelen waar providers de backend van de channels/routing kunnen verzorgen, voor een kleine vergoeding.

Dit nieuws is een reden waarom sommige Lightning-fanaten voorspellen dat in 2020 steeds meer winkeliers zullen gaan experimenteren met crypto-betalingen.

“Bitcoin moet bewegen en verstuurd worden. Het moet een valuta worden zodat mensen er meer op kunnen vertrouwen,” vertelt Ehlinger. “Ik hoop dat dit mensen aanmoedigt om hun bitcoin uit te geven die ze anders niet zouden hebben.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTClightning